JOHN PETRUCCI гост китарист на прог групата PERIPHERY

Китаристът на прогресив метъл гигантите Dream Theater John Petrucci е взел участие като гост музикант в записите на втория албум на американската група Periphery. Очаква се албумът официално да излезе на 3 юли, от Sumerian Records.

Базираната в Maryland група Periphery, свиреща експериментален прогресив метъл, беше част от американското и европейско турне на Theater в края на миналата и началото на тази година.

В интервю, китаристът на Periphery – Misha Mansoor – споделя за John Petrucci:

Именно Petrucci е причината да използвам седем струнна китара. Той е и човекът, на когото исках да подражавам, когато започнах сериозно да се занимавам със свирене. Тогава научих всички песни от ‘Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory’ и честно казано ги свирех ужасно.  Но това беше и истинско предизвикателство за мен … исках да бъда ‘той’ … не просто като него, а самият него. И си помислих, че ако науча всяка песен и всяко соло, ще успея да ‘вляза в главата му’ и така да разбера как именно Petrucci създава тези невероятни неща и как да бъда по-добър музикант. Определено той е мярката – и в начина по който свири, и в аранжиментите и писането на песни, и рифовете … във всичко. Той просто е един изключителен музикант с огромно влияние върху мен.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото