Италианска траурна вечер със SPIRITUAL FRONT

Искам да пиша за самоубийството.
Като начин на живот.
За това ежедневното умъртвяване на себе си.

Но няма.

Spiritual Front

Ще се опитам да пиша за поп. Самоубийствения поп на Spiritual Front.
Италианците ни гостуваха в Live&Loud на 19 май по покана на Neu Berlin в състав Симоне „Хелвис“ Салватори, Франческо Конте и Андрея Фреда. Това е второ посещение на обаятелния Салватори след участието му на Tattoo Fest през 2011 година като солов изпълнител. Събитието беше открито с warm-up party с подбрана музикална селекция, която потопи публиката в типичната за жанра дарк атмосфера.

Не след дълго, сравнително по график, се появиха и дългоочакваните неофолк, кабаре мафиоти от Spiritual Front, които моментално завладяха събралите се пред сцената стотина привърженици на депресивните тематики в музиката. Докато отзад на екрана се прожектираха кадри от ретро италиански филми, Симоне съблазняваше с движения и присъщите за групата иронични и саркастични текстове, нерядко със сексуална насоченост. Съпроводът на пиано и цигулка завършваше драматичната романтика на цялата феерия от звуци, която се носеше в клуба. Пианист и цигулар не бяха забелязани на сцената. Но съм напълно сигурна, че съществуват хора, които не са доуловили липсата им и на сто процента са успяли да усетят смисълa на този нихилистичен самоубийствен поп, стил, чийто единствени представители са именно, самообявилите се за такива, Spiritual Front. Или пък може би това по някакъв начин не е попречило целокупното съзнание на феновете да се пренесе в сърцето на някоя южноиталианска погребална процесия. Само мога да предполагам.

Някъде към края на представлението кръшният фронтмен слезе пред сцената, за да се впусне в плавни танци с дамите и да очарова с естрадния си подход. Не след дълго чуваме и последното изпълнение и групата се оттегля. Следва after party с участието на диджеите Gothprince, Elina-Dark Angel и Markita, преди което аз напускам ситуацията с ясното желание да се гръмна вследствие на тази бутафория и с обяснението пред себе си защо този поп е дефиниран като самоубийствен.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото