Историята на една песен: Mark Jansen (EPICA) – Cry for the Moon „The Embrace That Smothers – Part IV“

„Cry for the Moon“ е част от първия студиен албум на нидерландските майстори на симфоничния метъл EPICA„The Phantom Agony“. Творбата излезе през 2002 година, отваряйки вратите на младия изпълнител Mark Jansen към големите метъл сцени. Това, с което той впечатлява любителите на тежкия стил, е неочакваната комбинация от дет метъл, симфоничен оркестър, хор, женско чисто и оперно пеене и не на последно място готически елементи. Въпреки нежността и спокойствието, което излъчва мелодията, текстовете носят дълбоки послания, насочени към слушателя.
„Cry for the Moon“ е една от най-красивите песни, които съм слушала и останах още по-впечатлена, когато се запознах с текста. В нея Mark Jansen отправя призив към хората да отворят очите си за случващото се зад завесите. Песента разкрива лицемерието, което се крие зад вратите на църквата. Mark Jansen сподели пред Metalstorm:

В песента става въпрос за свещеник, който изнасилва дете. Когато писах текста, това беше гореща тема по новините. Основната идея на песента е, че зад вратите на църквата има скрити много болни умове. Основите на повечето религии са добри, но в това общество има много болни хора. С фразата „В градината на Едем, където ябълката придобива младежко лице“ аз се опитвам да кажа, че Ева е отхапала от ябълката според Библията, но този свещеник също отхапва от тази ябълка, като изнасилва това малко дете. Най-лошото нещо е, че често църквите са уплашени да загубят „доброто си име“ и за това плащат на родителите да си мълчат. Това трябва да спре.

 

d21461a76df7419893bc15e2218bd1dc

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото