Историята на една песен: PERSEFONE – “Living Waves ” (feat. Paul Masvidal)

Стартирахме една нова рубрика, в която всяка неделя ще ви представяме историята на една песен и то разказана от някой от музикантите в дадена група.

PERSEFONE са може би най-известната група от Андора. Ето тяхната история за сътрудничеството им с Paul Masvidal (CYNIC).

Carlos Lozano Quintanilla – „Историята зад песента „Living Waves“, която направихме с Paul Masvidal е история на живота. Ние сме почитатели на музиката на Paul още от албума “Focus” и наблюдавахме кариерата му във всички проекти, в които той беше въвлечен.persefone

През 2013г. имахме огромното удоволствие да се срещнем с него в Германия, по време на годишното издание на Euroblast и дори, когато ситуацията беше доста тъжна за него, беше последното шоу на CYNIC преди да се разделят, той беше достатъчно мил да прекара известно време с нас. Още от първия момент изпитахме голяма връзка помежду ни и тогава започнахме да работим върху „Aathma“.

По време на процеса по създаване на албума, ние си говорихме за цялостната му концепция и когато разговаряхме за всички духовни неща, които не можехме да направим, имахме в съзнанието си винаги Paul, защото той е толкова одухотворено човешко същество и е огромно вдъхновение за нас.

И в някакъв момент, стигнахме до изречението в интрото, с което трябваше да започне албума, и тогава се спогледахме и някой каза: „Paul Masvidal трябва да каже това!”. Помолихме от мениджмънта ни да се свържат с него и да го помолят да го направи. В действителност Paul много бързо се съгласи и всичко беше много естествено и вълнуващо от първия миг.

Спомням си, че ни беше притеснително да го помолим да използваме вокодера му, ако не се чувства ок, но тогава той ни писа един мейл, питайки ни дали бихме били ок да използваме неговите сигничър вокодер неща. Спомням си, че скочихме от радост с момчетата.

Освен това, той трябваше да пее в „Living Waves“, както може да чуете в албума, но тогава не се стърпях да го попитам за запис и на китарно соло за песента(фенът се обади в мен – просто исках да поставя моето китарно соло, точно след неговото 🙂 и той отново беше супер мил и се съгласи и го направи за нас.

Какво да Ви кажа, да работиш с Paul Masvidal е много естествено. Той разбира всичко, за това какво очакваме и прави много повече от това, което се иска от него. Всичко, което бих могъл да кажа е, че първия път като чух интрото „An Infinitesimal Spark“ и когато чух гласа му, бях в рая. А като фенове, когато чухме работата му в „Living Waves“, беше много трудно да задържим емоциите си.

Най-хубавата част беше, че чувахме гласа му всяка вечер по време на турнето в интрото преди да излезем на сцената и това винаги ни караше да се усмихваме преди всяко шоу.”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото