Интервю със Scott Lewis (CARNIFEX)

Scott Lewis (CARNIFEX)Бавно и полека в България започват да идват и актуални групи… Актуални на едни други места, разбира се… И все пак от „Black Horizon Activities” не се уплашиха и решиха да поканят актуална банда и в китната ни родина. Дали опитът им ще се окаже успешен, ще покаже само концертът. А той е на деткор машините CARNIFEX на 29 юли в софийския клуб „Mixtape 5“. Добър повод да поразпитаме това-онова лидерът и гърло на американците Scott Lewis.

Интервюто със Scott Lewis (CARNIFEX) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 27.07.2015 година.

От другата страна – Привет, Scott! Тази година с CARNIFEX отбелязвате десетгодишнина. Да очакваме ли нещо специално?

Scott Lewis – През октомври, ноември и декември, ще направим две хедлайнърски турнета в Северна Америка и в Европа. Тогава и ще отбележим десетгодишнината, като направим и специален концерт по време на обиколките.

От другата страна – Кой е най-специалният момент за теб през тези десет години?

Scott Lewis – За да съм честен, не не мисля, че мога да отделя само един. Имам много различни спомени.

От другата страна – Скоро идвате в България за първи път. Имаш ли някакви очаквания, когато правите концерт за първи път на ново място?

Scott Lewis – Нямам очаквания. Винаги е впечатляващо, когато свирим някъде за първи път и феновете могат да ни гледат за първи път. Винаги се стараем да направим възможно най-доброто шоу, на което сме способни.

От другата страна – На това турне представяте последния албум на CARNIFEX – „Die Without Hope” или правите „best of”?

Scott Lewis – Не, това турне е в подкрепа на последния албум. Не правим „най-доброто” от CARNIFEX.

От другата страна – Промени ли се мнението ти за албума, година след неговото излизане?

Scott Lewis – Гордея се с този албум. И нямаме търпение да погледнем към следващия, за да го направим още по-добър.

От другата страна – Нови идеи?

Scott Lewis – Работим по нов албум през последните няколко месеца.

От другата страна – Нещо по-различно да очакваме ли или следвате посоката на „Die Without Hope”?

Scott Lewis – В новия материал има елементи от последния албум, както и от предишните ни издания. Но със сигурност дискът, по който работим, ще има и нов звук.

От другата страна – Вечният въпрос – деткор или дет метъл с брейкдауни?

Scott Lewis – Не се концентрирам върху стила на групата. Това е въпрос, който медиите обичат да дискутират. Това е. Когато пиша песен, не мисля за стила. На феновете също не им пука. Просто медиите създават подобни проблеми. За мен няма значение.

От другата страна – Десет години по-късно как виждаш своето развитие и развитието на групата от първото ви издание „Love Lies in Ashes до сега”? До къде сте стигнали?

Scott Lewis – За толкова време много неща се промениха при нас. Както при всеки. Когато си на 21 или на 22, мислиш по друг начин. Когато излезе „Love Lies in Ashes” бях с десет години по-млад. Сега съм на 31. Независимо обаче, че са минали девет години – албумът и песните продължават да означават много, както за мен, така и за феновете.

От другата страна – След като се разделихте за кратко в периода 2012 – 2013 и след издаването на „Die Without Hope”, открихте ли постоянния си звук?

Scott Lewis – Не, не мисля. В новия албум ще има нови неща, както и в „Die Without Hope” има елементи, които преди не сме създавали и използвали. Разбира се, във всеки албум, както и в предстоящия или още по-следващия , винаги ще има елементи, които са типични за CARNIFEX. Но ние не робуваме на една и съща формула и не тъпчем на едно място. Не търсим определен звук, а просто пишем това, което ни харесва в дадения момент.

От другата страна – Защо е толкова важно да развивате стила си?

Scott Lewis – Това е естественото развитие на всеки музикант или артист – винаги да търси нещо ново. Едва ли искаш да рисуваш една и съща картина постоянно…

От другата страна – Най-лошото нещо, което ти се е случвало като музикант?

Scott Lewis – Не обичам да се оплаквам. Трудно е. Пътуваме много. Разочароващи са моменти, когато си мислиш, че ще се появи някаква възможност, а това не се случва. Доволни сме от това, което сме. Феновете ни подкрепят. Така че няма смисъл от мрънкане.

От другата страна – Тогава, кой е най-големият комплимент, който сте получавали и най-голямата обида, която ви е отправяна?

Scott Lewis – Комплимент е, когато много хора говорят хубави неща за групата. Но хората говорят всякакви неща. По отношение на обидите – не обръщаме толкова голямо внимание на слуховете, които се носят за бандата. Защото важната част е музиката, която създаваме. По-важното е да бачкаме здраво. Значение има това, което композираме, а не дали мнението на някого е позитивно или негативно.

От другата страна – Най-голямата саможертва, която си направил, за да бъдеш вокалист на CARNIFEX?

Scott Lewis – Лишил съм се от връзки и приятелства. Когато пътуваш от 10 години, никой не те чака вкъщи. Приятелите ми са с мен на пътя. Пропускам рождени дни, пропускам израстването на племенничките и племенниците ми, развитието на приятелите. Най-гадното е, че се прибирам в празна къща.

От другата страна – Да се върнем отново на музиката – сега сте към „Nuclear Blast Records”, а преди бяхте към „Victory Records”. Как ви помага присъединяването към метъл лейбъл? Достигате ли по този начин до повече хора?

Scott Lewis – Бих отговорил с да, но частично, защото никога не съм разглеждал лейбълите по тяхната стилова специализация, а за мен по-скоро е важна страстта, с която работят, за да подкрепят и промотират групите, както и да отделят време, за да изграждат популярността на бандите, което не се случваше при „Victory Records”.

От другата страна – След десет години в музикалния бизнес, има ли нещо, което не успяхте да постигнете?

Scott Lewis – Не мисля. За да съм честен, никога не съм предполагал, че след десет години ще бъда това, което съм. Всичко, което правим, всеки следващ албум или турне ни водят по-далече, отколкото някога сме си мислили, че ще стигнем. Така че – не, щастливи сме с това, което имаме и от това къде сме.

От другата страна – Какво предпочитате – да показвате техничната страна на бандата или мелодичната?

Scott Lewis – Предпочитам да създавам песни. Когато пиша, не се замислям за „а”-то и „б”-то на музиката. Ако композицията е технична, то значи така е трябвало да се получи, ако изисква хармонии и мелодии, значи това е пътят за нея.

От другата страна – Накрая – посланието ти към българските фенове.

Scott Lewis – Нямаме търпение да дойдем в България след няколко дни. Ще бъде забавно и се надяваме да се срещнем с фенове на бандата.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото