Най-сетне! BLACK LABEL SOCIETY отново стовариха своята мощ у нас

 Столичната зала Универсиада посрещна фенове от всякакви възрасти за втория концерт на Zakk Wylde и компания у нас. Най-нетърпеливите фенове се бяха наредили пред залата часове преди концерта, за да могат да успеят да достигнат фронтовата линия на това, което тепърва предстоеше. Влизайки в залата, веднага усещаме задушевната обстановка, която отчасти се дължеше на излишния дим, който изпълваше залата още преди групите да започнат своите изпълнения.

 Отиваме за поnameless day ritual бира-две-три и спокойно зачакваме първата група за вечерта – NAMELESS DAY RITUAL. Точно навреме за тяхното изпълнение, залата вече поизпълнена с най-нетърпеливите и верни фенове. За 30-минутния сет, който беше отреден на родната метъл фюжън формация, бандата доста умело съумя да представи на публиката своето творчество. Атмосферата, в която NAMELESS DAY RITUAL ни потапяха с песните си бе доста приятна и омагьосваща. Няма как да не обърнем и внимание на вокалите на Ася Катранджиева, които комбинирани с инструменталите на групата, в правилното настроение, можеха да те пренесат в някое друго измерение. След края на отреденето им време, бандата си взе довиждане с публиката и без много да се бави, отстъпи място на следващата група за вечерта.

 Не след дълго на сцената се появи родната машина ODD CREW. Мнозина от нас очакваха с нетърпение изпълнението на нашите момчета, които с началната “A Bottle Of Friends“, пометоха всичко и публиката започна да скача, да куфее и даodd crew заформя мошпит. Градусите на настроението вдигнахме с “Death Trap“ и “Dead Issue“, част от албума Beyond The Shell(2012).
Дойде време ODD CREW да покажат какво предстои да чуем в новия им албум, който ще излезе в края на октомври. Приятната доза от нови родни метъл къртачки получихме от парчетата “Lay On Me“ и “Dead Man’s Eyes“. Купона продължаваме с резачката “Two Steps To Hell“, след която охладихме страстите с емблематичната и любима на всички “I Ain’t Losing Myself“, чрез която групата напомни, че въпреки заобикалящия ни негативизъм, не трябва да позволяваме на случващото се да ни смачка и промени. Края на своето изпълнение за вечерта, родните любимци дадоха с “Fallen Down“, след което групата отново благодари на публиката и си взе довиждане с феновете, за да отстъпи място на чичо Wylde и компания. По време на изпълнението им, Васко (вокали) не спираше със суперлативите към българската публика и това, че ако не бяха феновете, групата нямаше да се намира там където е в момента. S.P.R.F!

Сетлист на ODD CREW:
01. A Bottle Of Friends
02. Death Trap
03. Dead Issue
04. Lay On Me
05. Dead Man’s Eyes
06. Two Steps To Hell
07. I Ain’t Lоsing Myself
08. Fallen Down

black label society2 И ето, че времето за гвоздея на тазвечерната програма дойде. Сцената бе скрита от огромна черна завеса с логото на групата. Публиката вече няма търпение. Изведнъж светлините угасват и зазвучава интрото “Whole Lotta Sabbath“, при което феновете изпадат в екстаз и надават боен вик. Огромната черна завеса пада и Zakk Wylde и ко. откриват с парчето “The Beginning… At Last“, която веднага разпалва публиката и вдига градусите на настроението в залата. След това идва ред на големите “Funeral Bell“ и “Bleed For Me“, последвани от лек прочит на “Catacombs of the Black Vatican“ с парчето “Heart of Darkness“. След това групата отприщва изкъртващата “Suicide Messiah“ и зашеметяващата “My Dying Time“.  Няма как да се пропусне и факта, че публиката знаеше защо е дошла. Ръце във въздуха, припяване заедно с групата и скачащи фенове, бяха често срещани неща из тълпата тази вечер.

 Първата част от своя сетлист, бандата приключва с актуалната “Damn The Flood“, последвана от 4-5 минутно изумително соло на самия чичо Зак. Разбира се, взимайки предвид факта, че човекът е излязъл от утробата на майка си с китара в ръка, по-дългите и безкомпромисни сола са част от творчеството и изпълненията му на живо. Останалата част от бандата се завръща с гръм и трясък, за да разбие публиката с “Godspeed Hell Bound“, след която охладихме страстите с по-нежната “Angel of Mercy“. Дойде ред и на вечната класика. Песента, която може да разчувства и най-коравия рокаджия в залата. Хората от екипа на групата спуснаха две по-малки завеси с лика на самия Dimebag Darrell. Ако все още не сте се сетили за какво иде реч – “In This River“ с която Зак почете паметта на своя загинал приятел и съумя да покаже своите клавирни умения. Продължаваме напред с “The Blessed Hellride“. Началото на края даваме с “Concrete Jungle“. За финал на своето изпълнение, групата беше оставила не коя да е песен, а най-големия им хит, най-тежката им песен – “Stillborn“.

 За втори път BLACK LABEL SOCIETY стовариха своята мощ у нас и ни показаха на какво са способни. За пореден път се убедихме, че Zakk Wylde се е родил с китара в ръцете и е сред най-добрите в своя занаят. Приятно изморени след преживяното, се насочваме към изхода на залата, жадувайки завръщането на чичо Зак и компания.

Сетлист на BLACK LABEL SOCIETY:black label society3
Whole Lotta Sabbath

01. The Beginning… At Last
02. Funeral Bell
03. Bleed For Me
04. Heart Of Darkness
05. Suicide Messiah
06. My Dying Time
07. Damn The Flood
Китарно соло
08. Godspeed Hell Bound
09. Angel Of Mercy
10. In This River
11. The Blessed Hellride
12. Concrete Jungle
13. Stillbоrn

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото