templeofevilband

TEMPLE OF EVIL ще гостуват за втори път в България като част от фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017. Тяхното участие е планувано за 26 ноември в столичния клуб Live&Loud. Първото им участие мина малко незабелязано между останалите големи музикални събития, но отзивите за представянето им бяха повече от положителни, затова ако обичате ритуалистичния блек метъл и представленията в стил Watain и Inferno този път не ги пропускайте. Освен това момчетата са доста отзивчиви и с тях си поговорихме за концепцията зад групата, за блек метъл сцената в Кипър, както и за други интересни неща. Вижте сами!

Satania: Здравейте, представете групата.

Temple Of Evil: Здравей. Първо бихме искали да ти благодарим за интервюто. Храмът беше построен в средата на 2008-ма и от самото му начало се случиха много промени по отношение на членовете. Това доведе до последния състав, който включва: Arkhon Sakrificer – вокали/бас, Apethantos – китари, Nekrocurse – китари/клавишни и Iaculus на барабаните. Издадохме нашия първи опус в началото на 2016-та озаглавен ‘’The 7th Awakening’’.

S.: Как се роди TEMPLE OF EVIL?

T.O.E.: Temple of Evil се роди в средата на 2008-ма, тъй като копнеехме да създадем собствен източник на вдъхновение, за да изразяваме личната си философия силно обвързана с вътрешните ни желания и вярвания. Това е нашият собствен духовен храм, който ни позволява да действаме, проповядвайки собственото си неортодоксално виждане.

S.: Кипър е известен като Острова на любовта. Как се връзва сатаниска, ритуалистична блек метъл група с общия пейзаж?

T.O.E.: Кипър е известен със своето гостоприемство и любов, отнесено към историята и културата, но нашето изкуство няма нищо общо с нито едно от тях. Освен това мнозинството от населението (около 80%) са Ортодоксални християни, което дава възможност на църквата в Кипър да действа като отрова за обществото чрез политиката и културата. Нашата основна цел е да събудим всеки един, чийто ум е в дълбока дрямка.

S.: Има ли обособена екстремна сцена в Кипър? Разкажете повече.

T.O.E.: Ами, в Кипър като говорим за Блек метъл сцена имаше малко, но силно присъствие на острова. Сцената има своите рождени корени в началото на 90-те с групи като Godblood и Witchcraft, които са сред първите метъл групи в Кипър. Godblood успяха да издадат един албум и няколко други издания преди да се разделят и съберат отново през 2015-та. Necroterror Records също е в действие от 2006-та, а след това и няколко други лейбъла като Deathhammer Records, Temple of Flesh и Order of Theta се появиха и са активни на международната сцена. През последните години се наблюдава съживяване на сцената с групи като Necrosadist, Tome of the Unreplenished и Frozen Winds, които издават своите албуми и правят сцената даже по-силна.

S.: До момента имате един студиен албум – „The 7th Awakening“… идва седем години след създаването на групата. Има ли някаква символика в това? Това вашето лично събуждане и инициация ли е?

T.O.E.: Всъщност няма седемгодишнина от формирането на групата. Седмата годишнина беше всъщност преди две години, затова заглавието на нашия дебютен албум албум е „Седмото събуждане“, тъй като символизира годините съществуване на групата.

S.: Трудно ли се прави екстремна музика в Кипър? Работите ли върху нов материал?

T.O.E.: Не е трудно да правите това, което изразява вашата страст за създаване, без значение къде сте ако сте честни в това. Всяко място е незначително, тъй като вдъхновението и изкуството са много наситени дъбродетели, които произтичат от необятната дълбочина на творческата сила, която не е нищо друго освен ума сам по себе си. Работили сме върху някои нови идеи за втория ни опус, но е твърде рано да споменаваме каквото и да е в момента.

templeofevillogo

S.: Логото ви е много интересно и впечатляващо. Кой е автора? „TEMPLE OF EVIL“ само вие като членове на групата ли сте или всеки, който харесва и разбира изкуството ви може да се чувства част от този храм?

T.O.E.: Благодаря ти за милите думи. Умът зад логото ни и артуърка като цяло не е никой друг, а могъщият Khaos Diktator Design. Не забравяй да видиш и останалите му удивителни произведения, разбира се. За нас „Храмът на Злото“ символизира личната способност да се изучаваш и ангажираш в опозиционни вярвания, чрез които Хаосът те отправя към нови портали на безкрайни тълкувания. Някой може да стане адепт в изследването и култивирането на вътрешния Аз, който все още е непознат и да свали старата кожа, която е била консумирана и изпразнена от всякакъв материален смисъл, ставайки част от това проучване.

S.: За ритуалите си използвате много сценичен реквизит. Какво точно искате да кажете и покажете?

T.O.E.: Всяко представление за нас е наистина фундаментално, тъй като копнеем да призовем нашето изкуство по ритуалистичния начин, по който сме решили. Въпреки, че това може да бъде трудно и скъпо в някои случаи, ние никога няма да направим компромис, тъй като искаме всеки присъстващ на нашите концерти да получи същия опит, да достигне същото определено състояние на ума и да попие квинтесенцията на нашето изкуство, докато ние въплъщаваме Седмото събуждане на живо на сцената.

templeofevilstage

S.: Колко истинско е това, което правите? Повече шоу и театър ли е или повече ритуалност и послание?

T.O.E.: Основната философия, която олицетворява нашето изкуство, може да се опише като незабележима призма на нашата вътрешна чувствителност и езотерични мисли. Музиката трябва да обгърне текстовете, така че слушателят да може да стане свидетел на събуждането на подсъзнанието си чрез собствена ексегеза и да го накара да мисли по-дълбоко, давейки се в очертанията на различни измерения и, давайки тотално различно възприятие на всичко, което може да бъде; или текущата атмосфера, в която е въвлечен или вътрешните му духове.

S.: За втори път ще бъдете в България. Какви впечатления отнесохте?

T.O.E.: Нашето първо посещение беше през май 2016-та на Artists of the Dark II и това беше наистина уникално за нас, тъй като беше първото ни представяне в чужбина, а хората които присъстваха на нашето представяне бяха много енергични и подкрепящи. Може да бяха малко на брой, но бяха с висок дух, който роди изключително и смислено представяне.

S.: Доколкото знам (за съжаление и аз не успях да отида, но този път ще наваксам пропуска), не сте свирили пред много публика. Какво изпуснаха тези, които не бяха (включително и аз 🙂 )?

T.O.E.: Както споменахме по-горе публиката не беше много, но това изобщо не повлия на нашето представяне. Цифрите не означават нищо за нас, тъй като предпочитаме всеки, който наблюдава нашето призоваване на сцената да участва и почувства квинтесенцията на този Храм, обгръщащ най-съкровените им духове. Енергията на тълпата е решаващ фактор за това преживяване и обединяващата вибрация, която допринася драматично за нашата изява.

S.: Как бихте призовали повече хора да отидат да видят ритуала ви този път?

T.O.E.: Ако някой иска да бъде удавен в паралелно измерение и да преживее пробуждане в своята жива форма, трябва да се присъедини към нас, за да станем едно и да призовем нашите най-дълбоки отражения в най-тъмните сенки.

S.: Последни думи към феновете.

T.O.E.: Бихме искали да изразим своята дълбока благодарност към всеки един, който подкрепя нашите виждания по всякакъв начин.

Официална фейсбук страница

Bandcamp

Photo credits Maria Andronikou Photography