Интервю с Fotis Benardo (SepticFlesh)

           We are back from the dead…I hope you all Enjoy the pleasures of FLESH …

SAXON – Как се чувстваш след дългоочаквания реюниън на SepticFlesh? А и как се чувстваш като техен нов барабанист?

Fotis – Според повечето хора аз съм „новият” барабанист на SepticFlesh и това си е нормално, защото това е първият ми албум с групата. Не считам себе си за новак, защото ние сме вече една група от шест /6/ години.
Помолиха ме да се присъединя към SepticFlesh през 2002г., когато точно бяха завършили записите по “Sumerian Daemons”. Естествено, приех да съм част от “dreamlords”тъй като те бяха любимата ми гръцка група.
И така, направихме турне, което да промотира “Sumerian Daemons” и точно след две години дойде това нещо с разпадането ни .
Имахме няколко по-различни от SepticFlesh проекти – Sotiris V направи Aenos и Seth, аз и Chris основахме ThedevilworX .
Музиката на всяка една от тези групи беше много хубава, но не и уникална.
SepticFlesh си имат своята идентичност – тоест това е група със собствен саунд и оригиналност . Имахме много предложения за реюниън и трябваше да си дадем шанс и да видим какво ще излезне от цялата тази работа .

SAXON – Разкажи ни накратко за другите ти проекти ?

Fotis – След като SepticFlesh се разпаднаха отидох в Швеция и по-точно в Гьотеборг . Там се присъединих към Nightrage . Записахме “Descent into Chaos” във Fredman’s Studio и направихме турнета в Европа и Америка. По това време Firewind също ме помолиха да им помогна за турнето им с HammerFall .
Когато решихме да съберем отново SepticFlesh, трябваше да напусна Nightrage . Не можех да се фокусирам върху двете групи по едно и също време. Мариос от Nightrage е мой много добър приятел, който се отнесе с голямо разбиране и имах голяма подкрепа от негова страна.
SAXON – Какво представлява “Communion” за теб ?

Fotis – “Communion” е окултен албум, мрачен и епически, съчетаващ техника с „докосването” на SepticFlesh в нашите уникални мелодии. Ние считаме, че това е нашият шедьовър.
SAXON – Как френският лейбъл Season of the Mist ви помага ?

Fotis – Те бяха част от реюниъна ни. Много ни помагат като ни дават всичко, което поискаме . Ние желаехме продуцент на албума да бъде Fredrik Nordstrom. А те дадоха на нашия китарист Chris, които е отговорен за всички оркестрални партии, възможността да имаме истински хор и истински оркестър от “Film Harmonic of Prague”. Те са много прочути със саундтраците си, които правят за филми като “Hostel” например.

SAXON – В албума ви ще участват 80 музиканти и 32-ма певци! Трудно ли е да се реализира толкова грандиозен проект ?

Fotis – Chris (guitar/samples) е учил класическа музика и композиция. Има и страничен проект, който се казва Chaostar. Не за първи път той прави такъв микс с метъл музика, но е много трудно да се направи така, че да звучи мощно, в съчетание с метъл музика. И така се спряхме на Fredrik Nordstrom, защото е правил такъв микс навремето и ние знаехме, че ще се справи .

SAXON – Кои са барабанистите и бандите, които са те вдъхновявали в началото на кариерата ти и сега ?

Fotis – Igor Cavalera е човекът, който ме накара да стана барабанист.
Някои от любимите ми групи са Sepultura, Machine Head и Tool .

SAXON – Все пак има някаква възможност тази година да свирите в България ! Знаеш ли нещо за България ? Имаш ли идея какъв ще бъде сетлиста на турнето?

Fotis – Знам за тази възможност. И преди години съм бил в София. За мен България е красива страна с много приятелски настроени хора. Това ми е направило впечатление. За сетлиста – ще изпълним песни от всичките албуми, но най-вече от “Communion” и “Sumerian Daemons”.

SAXON – Самият ти включи ли се при написването на текстовете и идеите на новия албум ?

Fotis – Да. “Communion” беше създаден с много усилия. Всеки един от нас трябваше да изиграе добре ролята си в този албум. Ние давахме идеите си и всеки един от нас предлагаше начин за развиване на идеята. Не бяхме сигурни дали ще се получи по този начин, но когато чухме финалния резултат, всички бяхме очаровани.

SAXON – Откъде произлиза името “Communion” ?

Fotis – Определяме “Communion” като „влечение”… Влечение към това, което съществува над нас и ни е направило такива, каквито сме. Отнася се към старата и неумираща нужда на човечеството да „се сравнява”,  да има някакво специално взаимодействие, или да бъдем по-точни „общуване” с висш разум.

SAXON – Това е мястото, където може да кажеш нещо специално на читателите на Metal Hangar 18 и на твоите фенове в България !

Fotis – We are back from the dead…I hope you all Enjoy the pleasures of FLESH …

08.03.2008 г.

SAXON

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото