Интервю с Filip от Negative CORE Project

На 11 юни се състоя промо-концерт по повод новия албум на Eufobia – Cup Of Mud. Една от групите, които подкрепиха това шоу бе Negative CORE Project от Румъния. Поради топлото посрещане от страна на публиката в клуб „The Box“, решихме да вземем кратко интервю от вокала им Filip.

 

 

Като за начало, кажи ни повече за Negative CORE Project.

Ние сме една банда изтрещяли румънци, от Букурещ, която „разтриса стените” и дразни централната нервна система на слушателите 🙂

Доста се променихме през последните 3 години – от членове, до стил. В момента записваме и първия си албум.

Сегашната „формула” е: Gabriel “Gabi” DIMA – барабани, Tudor SCANTEIE – китара, Alex NICHIFOROF – бас, Mihai DINCA – китара, Victor BADILA (бивш китарист) – синтезатор и Filip “Flip” BRUNET – вокал.

Свирите death/thrash метъл. Не мислите ли, че през последните няколко години този жанр стана доста популярен? И как решихте да свирите този тип музика?

Според мен този жанр стана доста силен, защото има нужда от развитие, и мисля, че беше въпрос на време преди някой да го направи. Искрено съм благодарен на много банди, които изиграха своята роля в миксиране и експериментиране с разни неща.

А за нас, свиренето на тази музика дойде естествено. Никой не се е стараел да звучи по някакъв предопределен начин, но музиката, която слушаме/сме слушали влияе доста върху резултата. Дори вече не мога да кажа, че свирим death/thrash, защото в музиката ни има елементи от много стилове и под-стилове.

Вкарвате някои хардкор елементи в музиката си. Чия идея беше да миксирате по този начин?

Както вече казах, дойде си естествено… Използваме това, което харесваме и сме късметлии, че всеки от нас в бандата разбира останалите, когато дойде време за правене на песни. Това, което правим е да развиваме идеи, които обикновено Tudor или Mihai (или Viktor – бившият ни китарист) ни дават, след което всеки от нас дава своето мнение и започваме да композираме. По този начин всеки от нас участва и накрая излизаме налице с нещо, което всички харесваме.

Хардкорът и всички останали под-жанрове в нашата музика са рефлектирани от това, че свирим каквото ни харесва и го вършим с удоволствие! При получаване на крайния резултат, изглежда, че ставаме все по-брутални и по-брутални, което бива високо оценено от хората.

Кои са вашите вдъхновения за създаване на музика и текстове?

Alex: Добри банди, фантастични(?) музиканти, кафе…

Mihai: Хаос, разврат, поквара, психеделични състояния, Cthullu, Сатаната 🙂

Gabi: Състояния на съществуването, случки, събития, разни работи…

Filip /photo by Cerok Veywadh/

Filip: Приспивни песнички и пеперуди 🙂 (Винаги съм искал да го кажа!)

Лириките, които аз пиша, обикновено са предназначени да извадят нещата наяве. Основното послание би било: „Събуди се, м**ка му, и се огледай наоколо!”

Повечето песни в „Spread The Disease” са писани през ранните ми дни в бандата (назад към 2008 година, когато бяхме под името “Tarantula”)

Соча с пръст към човешката регресия, страх, самоунищожение, мании, тревоги, война, вяра, религия… Като цяло, смесица от неща, от които ми се повдига; неща, които чувствам или изживявам на дневна база; неща, които виждам около себе си. Та, така, нямаме любовни песни до момента, но никога не се знае! Имам някои идеи 🙂

 

 

Имате ли някои любими банди, като които се опитвате да изглеждате/звучите и ви дават вдъхновение?

Любими банди – да. Банди, като които се опитваме да изглеждаме, бих казал – не. Относно звученето… Това е прекалено трудно за отговор. А за вдъхновение – поради факта, че слушаме много музика, е възможно да имаме рифове и т.н., които може би звучат леко като някои любими банди.

Видяхме ви на 11 юни в София на съвместна изява с нашите приятели Eufobia. Как се озовахте на този концерт?

Нашият барабанист, Gabi, се познава с Eufob-ците (и по-специално Ники) от известно време и поддържат добри взаимоотношения. Щастлив съм, че ги видях и се оглеждаме за шоу заедно с тях. Наистина имахме страхотно изживяване и мисля, че това беше началото на дълго приятелство.

Бяхте посрещнати доста добре тук. Насладихте ли се на шоуто и бихте ли дошли отново някой ден?

Беше абсолютно неочаквано! Факт е, че не знаехме какво да очакваме 🙂 Бях много изненадан, когато дойде моментът да благодаря на тълпата, думите не можеха да излязат от устата ми 🙂 Бях като: „Тълпата… тълпата, човече… тълпата…”

Шоуто беше страхотно; бандите, които свириха тази вечер също; хората изглеждаха наистина доволни. Бих казал, че всички свършихме добра работа; оставихме София да пази добри спомени. И, да – планираме да дойдем отново някой ден.

В момента записвате албум, първият ви, озаглавен “Spread The Disease”. Кажи ни повече за него!

Чаках за този албум дълго време, но съм щастлив, че сега ще излезе с целия си потенциал. Въпреки че е самостоятелно продуциран (китаристът ни, Tudor, се зае с целия процес по записването и продуцирането), все пак ще има приличен саунд. Планираме да издадем само „стари” песни, като Blood God, Motherfucker, Rotten, Defector… И мислим да направим ЕР с някои от новите парчета – unHoly, Pride и Together, за да покажем еволюцията и новата насока на бандата. Все още е в процес на обмисляне, затова няма нищо официално.

Албумът не следва някаква идея, песните имат различни теми, идеи и послания, но ще кажа повече след издаването, ако имам шанса.

Кога се предполага, че ще бъде готов? Мислите ли да направите промо-концерти в други страни? България може би?

Надяваме се до края на тази есен да го имаме готов. Планираме да го промотираме в колкото се може повече държави, и България е една от тях.

Един общ въпрос, който задаваме на всички банди из Балканите: Трудно ли е да правиш метъл музика в Румъния? Налага ли ви се да правите някакви жертви?

Filip: 🙂 Трудно е колкото навсякъде другаде по света: няма нищо безплатно там навън и трябва да направиш своя път до върха. Жертвата е нещо неизбежно ако нямаш финансите да го престъпиш. Не е нещо изключително приятно, но факта, че толкова много харесваме това, което правим, пренася цялата „жертва” в нещо с много малко значение. Да, понякога е трудно да плащаш разни неща от джоба си, да се отделиш за известно време от приятелите и/или семейството си, заради репетиции, правейки шоута за без пари просто за да те видят хората… Но пък чувството да си на сцената и да имаш добро изпълнение, с публика, която се кефи на това, което чува/вижда… Най-важното нещо! 😀

Alex: Зависи от желаното качество на музиката ти… Някои хора го компенсират със злоупотреба с наркотици.

Благодаря за краткото интервю! Ще се върнем отново, когато издадете албума “Spread The Disease”. Най-добри пожелания от София!

Удоволствието бе изцяло наше! Благодарим за интервюто и за топлото посрещане. Обещаваме, че ще се върнем, за да „разпространим още повече от Negative CORE заболяването”! Horns up and keep it brutal!

Negative CORE Project @ MySpace

Negative CORE Project @ Facebook

Тук може да видите официалния промо-клип на албума:

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

  1. #1 написан от Filip (преди 12 години)

    Thank you for the interview !! \m/ See you guys again, soon we hope !!

    FLip & Negative CORE Project

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото