Интервю с Dennis Hartog (SINISTER)

Вижте интервюто, взето от предаването „От Другата Страна“ и предоставено специално за Metal Hangar 18.

SINISTER свириха у нас за първи път през 2006 година по покана на „Butchery Music” и „The Other Side”. Тогава не успях да ги гледам. Но този пропуск ще бъде поправен на 27 октомври, когато холандсата дет метъл шайка ще смачка Русе по покана на „Metal Club Legacy”, за да ни представят на живо убийствения урок „The Carnage Ending”. Дни преди концерта успях да разговарям с новия китарист на групата Dennis Hartog, който изглежда повече фен на бандата, отколкото част от нея. Концертът на SINISTER ще бъде в залата на Военния клуб в Русе и ще бъде подкрепен (по реда на излизането) от DAY OF EXECUTION, OVERDAWN, KILLCHAIN, CASUS и KROW. Цената на билета е 15 лева, началото – 16 часа.

 Интервюто с Dennis Hartog (SINISTER) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 22.10.2012 година.

 

От другата страна – Здравей, Dennis. Беше ли в състава на SINISTER, когато свириха в България през 2006 година?

 Dennis Hartog – Не, в момента от оригиналния състав е останал само Aad. Останалите четирима се знаем от бандата ABSURD UNIVERSE. Съставът е изцяло нов. Единственият останала от предишния състав е бившият барабанист и от 2005 година вокалист Aad.

 От другата страна – Какво очаквате от концерта в България?

 Dennis Hartog – Вече сме свирили доста със SINISTER, защото сме заедно повече от година. Нещата се получиха много екстремно. Старият състав просто напусна Aad преди концерт. Казаха му да се оправя сам, защото те повече не могат да продължавата. И той помоли всички ни в ABSURD UNIVERSE за около месец да се подготвим с песни на SINISTER. Казахме си, че можем да опитаме. Бачкахме здраво. Подготвихме 12 композици. В Италия беше първият ни концерт и след това започнахме да работим заедно. Новият ни – 10-ти SINISTER албум излезе преди месец. Песните ги създадохме заедно. Записахме и няколко кавъра, защото старите музиканти от групата не са искали да правят кавъри, а Aad винаги е искал. Така записахме няколко кавъра за специалната версия на диска. Бяхме доста заети. Но с новият състав работихме много здраво. Сега работим здраво, за да издигнем името на SINISTER до нивото, което групата заслужава.

 От другата страна – Как беше приет новият албум от феновете и от критиката?

 Dennis Hartog – Много добре. Видях около 30 ревюта в списания и зинове. Оценките започват от 8 от 10 и нагоре. И във всички се казва, че това е най-добрият албум на групата от няколко години. И един от най-бруталните албуми, които сме издавали. Феновете също много го харесват, ако съдя по коментарите във Facebook и MySpace.

 От другата страна – Каква е разликата между новия албум и предишните?

 Dennis Hartog – „The Carnage Ending” е по-брутален. Харесвам и предишния, доста е добър, но мисля, че новият албум е по-бърз и по-енергичен.

 От другата страна – Колко парчета ще свирите от новия албум?

 Dennis Hartog – Не съм сигурен. Можем да го изсвирим целия, но сетът ни зависи и от това, че хората искат да чуят и стари песни. Зависи от времето, с което ще разполагаме. Ако имаме час и половина, можем да изсвирим 6-7 песни от „The Carnage Ending” и после стари парчета. Опитваме се за концертите нови и стари песни да са балансирани 50 на 50.

 От другата страна – Освен в SINISTER ти свириш и в ABSURD UNIVERSE. Коя от двете банди е приоритет за теб?

 Dennis Hartog – SINISTER! Всички свирим и други банди. Aad освен това свири и в WEAPONS OF DESTRUCTION и SUPREME PAIN. Оттам например познава другия ни китарист Bas Brussaard. ABSURD UNIVERSE си е просто проект. Когато Aad ни попита дали искаме да станем част от SINISTER, всички се съгласихме и за всички това е основната ни група.

 От другата страна – Кой според теб е най-важният албум в дискографията на SINISTER?

 Dennis Hartog – Първият, защото той направи името на SINISTER известно, сложи го на дет метъл картата. С първите три албума групата стана име. Харесвам най-много последния албум, защото свиря в него, но новият албум беше записан с идеята да звучи като първите три. Да носи същата идея. Искам хората да мислят за „The Carnage Ending” като за първите тир албума, защото те са най-добрите, които бандата е създала.  Убеден съм, че следващият албум ще е още по-добър, защото ще имаме повече време, за да го запишем.

 От другата страна – Смяташ ли, че SINISTER са дет метъл легенда и получават необходимото уважение?

 Dennis Hartog – Трудно ми е да отговоря. Смятам, че SINISTER са дет метъл легенда. Специално в Холандия обаче не сме много популярни в местната сцена, но на други места сме доста известни. И все пак ми е трудно да отговоря на този въпрос. Винаги съм познавал хората в SINISTER. Приятели сме от много време. Знам ги от 20 години. Трудно ми е да гледам на тях като дет метъл легенда, защото са ми приятели. Важното е феновете да се забавляват, когато дойдат на наш концерт .

 От другата страна – Как виждаш дет метъл сцената сега в сравнение с началото на 90-те?

 Dennis Hartog – Хората ми казват – „Виж, дет метълът се завърна!” Но за мен този стил никога не си е отивал. Разликата между преди и сега е, че сега има много повече дет метъл банди. Същото така и много добри групи. Дет метълът никога не си е отивал, аз съм свирил нон стоп в дет метъл банди. Винаги сме правили яки концерти. Същото е и със SINISTER – хората винаги посещават концертите им. В началото може би беше по-лесно да стигнеш до договор с лейбъл, защото нямаше толкова много групи, както сега.

 От другата страна – Защо Aad премина от барабаните на микрофона?

 Dennis Hartog – В началото на SINISTER, Aad се грижеше за всичко в групата. Свиреше на барани и движеше бизнеса на бандата. Той организираше турнетата, а това отнема много време. За това вече не можеше да свири на ударните редовно. Когато рестартира групата, си каза, че не може да свири повече на барабани, защото не беше репетирал с години и просто взе барабанист, който е много по-добър от него. Aad пък от своя страна е страхотен вокалист.

 От другата страна – Кой е метъл албумът, който те впечатли най-много през 2012 година?

 Dennis Hartog – Бих казал нашият „The Carnage Ending“. Слушам го непрекъснато в колата си през последните четири месеца, което не ми се е случвало с друга банда.

 От другата страна – Колко пъти си го пусна откакто излезе?

 Dennis Hartog – Поне 100 пъти. Слушам го непрекъснато и свиря заедно с музиката. Репетирам песните, поне веднъж в седмицата. В колата ми звучи през цялото време.

 От другата страна – Последни думи за българските фенове?

 Dennis Hartog – Надявам се, че ще се видим на концерта и ще поговорим с вас, защото ние държим да общуваме с феновете си, свирим за вас и живо ни интересува реакцията ви от шоуто ни. Направили сме много концерти, подготвени сме много добре и елате да ни проверите!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото