Интервю с Christos Antoniou (SEPTICFLESH)

Ето, че най-после SEPTICFLESH отново ще дойдат в България. Две години след последния си концерт тук, гърците ще представят новото си Чудовище „The Great Mass”. Spiros Antoniou, Christos Antoniou, Sotiris Vagenas и Fotis Benardo идват като съпорт на AS I LAY DYING и AMON AMARTH. Концертът на SEPTICFLESH в България се оказа добър повод да се чуем с Chris Antoniou, който разказа интересни неща за турнето на трите банди, които на 18 ноември ще разтресат и зала „Юбилейна” в София по покана на „Force of Rock”. С него по телефона в ранния следобед на 13.11.2011г. разговаря Албена Цолова – Бета (магазин „Яко”, София).

Интервюто с Christos Antoniou (SEPTICFLESH) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 14.11.2011г.

Christos Antoniou

От другата страна – Здрасти, Chris, къде се намираш в момента?
Christos Antoniou – В Грац, Австрия.

От другата страна – И какво е първото нещо, което виждаш като се огледаш наоколо? Преминават ли разни пияни викинги около теб?
Christos Antoniou – Не, виждам единствено нашия тур бус.

От другата страна – Е, как е буса отвътре?
Christos Antoniou – Ами добър е, нормален тур бус, нали се сещаш, нищо специално.

От другата страна – А как върви турнето досега?
Christos Antoniou – Невероятно е, билетите за повечето дати са тотално разпродадени. Хубавото е, че този път свирим и в Австрия, Германия, и Швейцария, където не сме имало особено много концерти досега и имаме нужда да утвърдим името на бандата. Смятам, че това е най-успешното ни турне досега.

 

От другата страна – Пакетът от банди, които включва това турне – SEPTICFLESH, AS I LAY DYING и AMON AMARTH, е страхотен и ние тук сме големи щастливци, че „Surtur Rising Tour” минава и през България. Всъщност дори няма дата за Гърция от него, което може и да е за добро, като се има предвид ситуацията там…
Christos Antoniou – Хм, не мисля, че има проблем с Гърция и дори да минаваше от там, ние нямаше да можем да свирим, защото имаме концерти през януари 2012г. в Атина и Солун с DARK FUNERAL. Проблемът не е породен от финансовата ситуация в Гърция, а вероятно е заради самия маршрут на турнето. Според мен AMON AMARTH ще посетят и Гърция, но не сега, а по-късно през годината.

От другата страна – А, ти дали разбра, че имаше планове и вероятно те ще се осъществят, за екскурзия от Солун, Александропулис и т.н. за това шоу, тук в София?
Christos Antoniou – Да, чух нещо подобно, че щяло да има автобус с фенове от Гърция и би било чудесно, ако стане. Ще е готино да свирим и за гръцките си фенове, които ще са в България.

От другата страна – Като гледам тур разписанието – понеделник, 14 ноември сте в Словения и после в Хърватия. След това имате свободен ден, пада се 17-и, и се чудя дами няма да го изкарате в България, при положение, че на следващия ден свирите тук?
Christos Antoniou – Не, не, няма… Ще останем в Сърбия и знаеш ли защо? Защото бусът има нужда от зареждане, а не е лесно да се намери хотел с паркинг и електричество за него и т.н. Имаме проблем с тези неща и затова компанията, която отговаря за автобуса и тур мениджъра решиха да останем в Белград, вместо в София.

От другата страна – Макар че в нета вече има качени сетлистите на бандите от турнето, аз ще те питам все пак: колко време ще свирят SEPTICFLESH в София?
Christos Antoniou – 30 минути!

От другата страна – Ох, жалко, много кратко…
Christos Antoniou – Е, да, но пък ние сме 30 минути на сцената, AS I LAY DYING – 45 минути и час и половина са AMON AMARTH

От другата страна – Предполагам, че ще изпълните песни предимно от актуалния си диск „The Great Mass”?
Christos Antoniou – Да, да, точно така, ще включим парчета от „Communion” и „The Great Mass”, като наблегнем на последния.

От другата страна – Значи само песни от последните два албума, така ли?
Christos Antoniou – Да, нищо повече, Бета, нищо…имаме право само на 6 песни и трябва да сме много внимателни със сетлиста си, защото трябва да промотираме новия си албум.

От другата страна – Супер, ние нямаме нищо против! Дай сега едно ID, моля те, покани хората на концерта в петък и т.н.
Christos Antoniou – Да, разбира се – аз съм Chris от SEPTICFLESH. Нямаме търпение да свирим за нашите български фенове. Мина доста време от последното ни шоу у вас. Бъдете готови за нещо уникално в петък, 18 ноември!

От другата страна – Добре, Chris, мерси за разговора, няма да те държа повече на телефона, че предполагам те чака саундчек и прочее…
Christos Antoniou – Да, да, така е… Много ти благодаря, ще се видим в България. Чао!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото