Интервю с AURA от Румъния

снимка: auramusic.ro

Здравейте! Къде Ви намираме в момента.Починахте ли си след тежката програма на Каварна Рок Фест 2014?

Аура:  Взехме си няколко почивни дни и останахме на плажа във Вама Веке, не защото ни трябваше почивка, хареса ни да сме на Каварна Рок Фест, но защото искахме да се насладим на това красиво приключение. След това ще се върнем в Букурещ и ще подготвим бъдещия ни сингъл наречен TOMBOY.

Група Aura нашумя доста след феста в морското градче. За това говори факта, че спечелихте и вота на феновете в организираното гласуване в първия ден. И това при положение, че се съревновавахте с три много добри български банди пред почти изцяло български фенове. Как си обяснявате тази спечелена „Битка на бандите“ ?

Аура: Беше голяма изненада за нас, познавахме българските банди и не мислехме, че имаме шанс, но… нещо се случи и българската публика гласува за нас. Много сме благодарни и заради това дадохме нашата награда – запис в звукозаписно студио в София – на Downer Kill, българската банда, която беше с два гласа по-малко от нас.

Не е тайна, че една от вашите любими групи е Gotthard, а Вие свирихте в съшия ден малко преди тях. Това ли е групата, с която винаги сте искали да свирите на една сцена? 

Аура: Имахме възможността да се запознаем с тях, да говорим с тях и това, което не знаете е, че членовете на Gotthard дойдоха в неделя зад сцената, за да гледат шоуто ни и аз бях толкова развълнувана. Всъщност, когато сложих крилата си за песента AURA, Mark Lynn беше там и ме подкрепяше, аз бях много щастлива.

През 2011 пяхме на една сцена с Bon Jovi, след това през 2012 с Manowar, а преди няколко седмици с Dave Evans. Надяваме се да се качим на такива големи сцени с изпълнители като тях, защото те ни вдъхновяват и ни карат да вярваме, че с работа и отдаденост можеш да постигнеш мечтите си.

Представете накратко групата, стила и ваши реализирани музикални проекти.

Аура: Членовете на бандата са: Mihai, на китара и вокали, Razvan на барабани и Tibi на бас китара. Първото ни шоу беше през март тази година, когато пуснахме на пазара първия албум на AURA – The Rock Chick. Песните ни са на румънски, но сега работим върху други, на английски. Първата ще има кадри от Каварна Рок Фест – нашият видео екип AERIAL DREAMS снима с професионални камери и летящи камери – и ще се казва TOMBOY. Стилът на AURA е комбинация от хард рок, алтернативен рок и някои песни – хеви метъл. Сега ти ми кажи какъв е нашият стил.   

В последното десетилетие е много актуален въпросът с жените в твърдата музика. Даже Аура бе сравнявана визуално Доро Пеш. В това число коя е певицата, която е оказала най-силно влияние при оформянето Ви като певица?

Аура: Разбира се, аз наистина харесвам Doro, както и Janis Joplin, Anouk, Lita Ford, Joan Jett. 

С какво друго се занимавате освен с любимата музика?

Аура: Аз и Mihai имаме рок бар в Букурещ, казва се Voltage Bar, и ние го поддържаме. Организираме концерти и рок събития там.

В заключение – Ще оставите ли послание за българските ви фенове? И на двете ви участия на сцената на Каварна Рок Фест бяхте непрекъснато с българско знаме в ръка с инициали за ваш Фен клуб.

Аура: Бях много горда да държа българския флаг с мен и искам да им кажа, че завинаги ще сме приятели, защото те сбъднаха мечтите ни… Ще правим музика и ще сме на сцената за вас.

Трябва да знаете, че името на бандата ни AURA, не е само моето име, а и енергията, която споделяме, точно както на фестивала в Каварна. Господ да ви пази и никога не забравяйте, че сте AURA!

Гюро Ахмедов

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото