„Balls… Off The Wall“ #7 с Awaken

Пет здрави албума. Поне три пъти месечно. Еднократен фронтален разрез и… нула компромиси. Е, крайно време е да си откачиш, ъмм, принадлежностите от стената, да ги поизтупаш от прахта и да ги вкараш в употреба. Защото тук ще ти потрябват. И следващия път внимавай, когато си играеш с остри предмети.

Baht (Турция) – In My Veins (2012)
Аха, комшиите имат какво да покажат – разбирай първокласен, прогресивен (не прекалено) дет метъл, богат на заплетени (не прекалено) аранжименти, украсени с източни ритми, от които балканската ти кръв ще закипи (хе-хе, не прекалено, разбира се). Влиянието на бащиците Death се чува отчетливо, а тренираният слух няма да пропусне някои хеви и дори хардкор съставки. А, да не забравя – специални благодарности на човека, който ме „открехна” за тази интригуваща група – (ма)дами и господа, Недко Игнатов!
Pissdolls (Германия) – Drink Fast Or Die (2012)
Имам точно три думи за теб – тевтонски траш метъл. И мисля, че отдавна си знаеш урока. Има я яростта. Има го желанието и отдадеността. Има я и скоростта. Но позволи ми само този път към стандартната траш формула просто да приложа и траклиста на това EP: 1. Nuclear Thrash Mutants; 2. Drink Fast Or Die; 3. Tits To Die For; 4. Blonde & Armed;  5. Instant Asshole. Защитата се оттегля. Ако и сега кажеш, че се нуждаеш от още аргументи, би било безочлива лъжа. С ръка на сърцето ги наричам достойни претенденти за бирения трон на Tankard.
Texas Hippie Coalition (САЩ) – Peacemaker (2012)
Накратко, третият албум на тексасците ни инжектира солидна доза стегнат южняшки метъл. Далеч и от Pantera, и от Down, Peacemaker е един искрен запис и в него THC може и да звучат като веселяци и купонджии (а това е така, не се съмнявай), но все така заслужават уважението ти, а и знаят как да си го извоюват, било то опирайки дулото на револвера от обложката в слепоочието ти. Както и да е, давам ти дума, че ще си спестиш цялата тупурдия, ако просто изслушаш албума. 100% ще ти хареса.
Bury Tomorrow (Великобритания) – The Union Of Crowns (2012)
От юли насам албумът на петимата хемпширци, донесъл им договор с Nuclear Blast, обра положителните оценки. И заслужено, бих казал. Ако трябваше да правя сравнения, то музиката им е освежен вариант на All That Remains, а още повече на разпадналите се, за съжаление, пост хардкораджии Alexisonfire, които озвучаваха миналото десетилетие с интересните си идеи. Сам вокалистът Dani Winter-Bates определя The Union Of Crowns като „среща между Michael Bolton и Killswitch Engage”. Не бих могъл да намеря по-точни думи.
Carach Angren (Холандия) – Where The Corpses Sink Forever (2012)
Когато слушаш албум като този, паралелите с далеч по-именитите Dimmu Borgir или Cradle Of Filth са неизбежни. Но към днешна дата, лично по мое мнение, везните натежават в полза на холандците, имайки предвид позната комбинация от блек метъл и симфонични оркестрации. Най-същественото предимство на Where The Corpses Sink Forever е изпълнението, детайлно обмислено и презицно до такава степен, че да ти даде възможност да забравиш напълно за лириките и, отдавайки се изцяло на въображението си, да се впуснеш в поредната призрачна история.
 • facebook Recommend on Facebook
 • linkedin Share on Linkedin
 • myspace Share via MySpace
 • twitter Tweet about it
 • rss Subscribe to the comments on this post
 • print Print for later
 • bookmark Bookmark in Browser
 • email Tell a friend
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
  В началото