Интервю с ANNA MURPHY (Eluveitie)

Познаваме симпатичната Anna от Eluveitie– лесно разпознаваме вокалите й, hurdy-gurdy партиите й и чаровната усмивка. Сега обаче сме се съсредоточили върху самостоятелната й кариера, в която с фолк метъла я свързват само колегите й, които участват в проекта. „Cellar Darling“ излезе на 27 септември 2013г., което е и повод за взимането на кратичкото интервю. А ако още не сте чули албума- непременно го направете тук! 😉

Здрасти 🙂 моля, представи се първо 🙂
Здрасти! Аз съм Анна! 😀

Е, най-накрая излезе соловият ти албум. Кога реши да запишеш такъв?
Преди около година, или може би малко повече.

Колко дълго работи върху него? Писането, записите, миксирането и т.н..
Пишех песните доста дълго време, около 3 години. Прекарахме два месеца в студиото за записите и миксирането.

Албумът е в поп-рок стил. Това означава ли, че това е, което всъщност харесваш или си падаш повече по фолк метъла?
Падам си по всичко, което ме привлича, няма значение дали е убийствен блек метъл или поп музика от 80тте. Разграничавам единствено „хубава музика“ и „неструваща музика“, много е просто. Но да, ако пиша музика па собствен проект, в него има няколко метъл елемента, най-вече защото не свиря на китара и е трудничко да пишеш рифове без такава под ръка, хехе.

“Helvetios” турнето е към края си. Eluveitie даже бяха за трети път тук в София, България; много съжалявам, че ти не можеше да присъстваш. Как се чувстваш сега?
Много по-добре! Бях изключително тъжна и ядосана, задето не можех да съм с Eluveitie на това турне. Но предполагам, че здравето просто е по-важно понякога. Вече съм била на турнета, на които съм се разболявала и е трябвало да се насилвам да изляза на сцената и това НЕ Е забавно.

От концерта с Korpiklaani, 2010г.

Всъщност си била вече два пъти тук- с Korpiklaani и Kreator. Имаш ли някакви впечатления? 🙂
Не видях нищо от страната, но помня, че публиката беше наистина страхотна!

Музикантите, които свирят на hurdy-gurdy (колесна лира) са си рядко нещо. Как така започна да свириш и как се присъедини към Eluveitie?
Видях hurdy-gurdy при немската група Faun и сякаш веднага се „влюбих“ в това нещо. Започнах, като наех една да се уча, докато не си взех собствена, и три месеца след като бях започнала да се занимавам с това, мой приятел ми каза,че Eluveitie си търсят някой за колесна лира. И си помислих “Е, защо не?“.

Всъщност, на колко интрумента можеш да свириш?
Свиря на бая инструменти, но не на всички добре. Тези, за които бих казала, че съм средно добра или добра са: Hurdy-gurdy, traverse флейта и бас.
Иначе има неща като пиано, свирка, китара, на която изобщо не ме бива, но пиша песни, в които ги има и пробвам разни неща.

Изключително си талантлива. Също така си направила и артуърка на всички песни от ”Cellar Darling”, нали? Те тематично ли са свързани една с друга?
Тематично картините са свързани с песните. Въпреки че песните не са особено свързани помежду си, по някакъв начин формират концепция.

Предполагам изкуството е едно от твоите хобита. Какво друго обичаш да вършиш през свободното си време?
Хммм не много 😀
Харесвам четенето, туризма и да върша безсмилени и спонтанни неща. Но повечето от дейностите ми са свързани с музика.

Желая ти всичкия късмет за предстоящите ти самостоятелни шоута, сигурна съм, че хората ще заобичат албума. Точно като мен!
Благодаря ти много!

Какво би искала да кажеш на българските си фенове и на читателите на Metal Hangar 18? 🙂
Благодаря за интереса и се надявам да се видим на шоу в България скоро!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото