Интервю с Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE)

През 2011 пътищата на Luca Turilli и RHAPSODY OF FIRE се разделиха. Старият му боен другар Alex Staropoli продължи със старата банда. През 2012 LUCA TURILLI’S RHAPSODY издадоха „Ascending to Infinity”. Чака се отговора на RHAPSODY OF FIRE. И докато до новия албум има още време, успяхме да видим групата и у нас. На „Kavarna Rock 2012” RHAPSODY OF FIRE откриха третия ден на фестивала. Малко преди да се качат на сцената, основният композитор на групата Alex Staropoli отговори на няколко въпроса.

Интервюто с Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 30.07.2012 година.

 

От другата страна – Добре дошли в България!

Alex Staropoli – Благодаря!

От другата страна – Как върви турнето домомента?

Alex Staropoli – Върви чудесно. На турне сме в Европа, Канада и Щатите, Южна Америка, където първо бяхме и съм много щастлив, просто е фантастично. С Luca Turilli останахме добри приятели и всички правят разлика между двете групи.

От другата страна – Кои са истинските RHAPSODY сега – RHAPSODY OF FIRE или LUCA TURILLI’S RHAPSODY?

Alex Staropoli – Коя е истинската група? И двамата – и Luca, и аз, работихме много здраво за тази група и затова не бих казал, че аз съм истинският или той е истинският. Просто това е новата действителност – той прави своята музика, ние продължаваме с RHAPSODY OF FIRE с Fabio Lione, Alex Holzwarth и останалите. Даваме най-доброто от себе си, за да сме удовлетворени, и ние, и феновете ни.

От другата страна – Имше ли тежки думи при раздялата с Luca Turilli?

Alex Staropoli – Не, не, получи се много естествено накрая, защото раздялата не стана за 1 час, а беше резултат от съвместната ни работа в продължение на 15 години. Не че сме се мразили или нещо такова, просто накрая решихме да се разделим. Щастлив съм, че работих с Patrice и с Dominique – те са добри момчета.

От другата страна – Има ли място и за двете групи?

Alex Staropoli – Мисля, че пазарът и музикалният бизнес са огромни и има място за всяка една група, в крайна сметка. Аз лично нямам време да слушам дори своята собствена банда, така че наистина не отдавам значение на другите групи, не защото имам огрмно его, а просто защото нямам време за това. Трябва да инвестирам времето си в RHAPSODY OF FIRE – композиране, турнета и всички други неща. Разбира се, слушам някаква музика, но сега с Luca Turilli вървим по различни пътища и му желая най-доброто.

От другата страна – След тази драматична раздяла, променихте ли шоуто си на сцената?

Alex Staropoli – След раздялата ще усетите разликата. Тази група звучи много по-мощно, по-стегнато, не само според мен, а и според всички останали – тя е като влак направо, бърза и здрава. Невероятно е и наистина е много вълнуващо да съм на една сцена с тези момчета, защото всеки допринася с нещо ново. Прекрасно е!

От другата страна – Следващото предизвикателство пред вас?

Alex Staropoli – Решихме да завършим сагата и със сигурност ще напишем нова музика. Вече имам някои идеи и през следващите месеци ще работя по тях, защото искаме да направим нещо много специално, нещо уникално. Това е ново начало, затова е много важно.

От другата страна – Как ще изглеждат новите идеи?

Alex Staropoli – Новият албум няма да бъде сага, ще бъде магическа музика със сила и страст, с прекрасни текстове. Песните ще бъдат свързани и обединени. Сега не мога да кажа повече сега, но ще бъде изключително вълнуващо.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото