Интервю с Rick Hunolt (екс-EXODUS)

Той винаги ще си остане втората половина на прословутия H-team” – „Holt-Hunolt. Един от най-известните китарни дуели в историята на траша … За съжаление вече бивш. И все пак за едно турне Rick Hunolt отново беше част от легендите от Бей Ерия, Калифорния. Турне, което мина и през София. 11 юли се оказа паметен за родното траш братство! Тогава младите последователи SUICIDAL ANGELS, законодателите EXODUS и още 400 луди фена, направиха погром в столичния клуб „Mixtape 5“.

Преди концерта, за изненада на всички, стана ясно, че EXODUS ще дойдат у нас не с титуляра Gary Holt, който в същото време беше на турне със SLAYER, замествайки Jeff Hanneman, а с негов заместник – втората част от прословутия “H-team” Rick Hunolt. Какъв по-добър повод за един стегнат разговор с един от най-любимите китаристи

Интервюто с Rick Hunolt (екс-EXODUS) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 16.07.2012 година. Част от него е публикувана в 93 брой на списание „Про-Рок”.

 

От другата страна – Добре дошъл в България. Какво се случва с теб?

Rick Hunolt – Благодаря.

От другата страна – Какво се случва с теб?

Rick Hunolt – През февруари ми се обади Tom, който ми предложи да заместя Gary на това турне, защото той е със Slayer. Каза ми, че EXODUS имат концерти в Европа и аз се съгласих. Имам семейство, две деца, работя от вкъщи. И двата месеца далеч от тях ги преживявам доста трудно. Но пък се чувствам добре на концертите.

От другата странаEXODUS се завърхана с убийствения “Tempo of the Damned”, какво ви вдъхнови да го запишете и защо след него напусна?

Rick Hunolt – Не знам. Имах разни неща за правене. Имах проблеми вкъщи. Двете ми момчета бяха много малки и трябваше да се грижа и за тях. Имах нужда от почивка. Децата имаха нужда от грижи. Минавах през много труден период.

От другата страна – След като се махна от EXODUS, свириш ли с други групи?

Rick Hunolt – Не. Живея в едно планинско градче в Калифорния, което наброява 5 хиляди души. Това не са много хора. Имам приятели, с които посвирваме от време на време, но не много.

От другата страна – Познават ли те там, където живееш?

Rick Hunolt – Да!

От другата страна – Какво мислят за кариерата ти в EXODUS? Искат ли да свирят с теб?

Rick Hunolt – Това се случва основно при децата. Някои от тях са доста добри музиканти. Имам много приятели сред тях. Това, което е трудно, там където живея, е да намеря добър барабанист за музиката, която свирим. Може би, ако намеря правилния човек, нещата ще се получат.

От другата страна – Нека поговорим за албумите на EXODUS с теб – любимият ти от тях?

Rick Hunolt – Това са “Bonded by Blood” и “Fabulous Disaster”. Всъщност харесвам ги всичките. “Pleasure of the Flesh” и “Impact is Imminent” са също страхотни.

От другата страна – Обложките на “Pleasure of the Flesh”, “Fabulous Disaster” и “Impact is Imminent” са снимки на бандата. Какво се случи за “Force of Habit”?

Rick Hunolt – Искахме нещо по-различно. Обадихме се на Ralph Steadman, който е илюстрирал “Fear and Loathing in Las Vegas”. Написахме му писмо, в което му обяснихме, че искаме да ни направи корица за албума. Две седмици по-късно той ни изпрати тази странна картина.

От другата страна – Защо нещата при групата не се получиха след този албум?

Rick Hunolt – Лични проблеми.

От другата страна – Не искаш да говориш за това?

Rick Hunolt – Няма смисъл. Всичко вече е минало. Имахме си вземане даване с някакви неща. Но това е всичко.

От другата страна – Най-трудният албум на EXODUS?

Rick Hunolt“Impact is Imminent”, защото точно бяхме подписали с “Capitol” и бяхме под огромно напрежение да направим добър албум.

От другата страна – Защо точно този албум е най-твърдото нещо, което бяхте записвали към този момент?

Rick Hunolt – Заради времето, в което беше създаден. Бяхме в такъв период, че искахме да свирим колкото се може по-бърза и тежка музика. И така се получиха нещата.

От другата страна – И после – “Force of Habit”, защо се получи толкова различен?

Rick Hunolt – Вчера също ме питаха за него. Трудно ми е да отговоря. Не знам. Получи се спонтанно. Искахме да напишем много бърз материал. В същото време музиката ни да бъде лесно достъпна и грууви. Май не бяхме много на себе си, когато го записвахме. Може би албумът е такъв заради грънджа, който по това време изгряваше.

От другата страна – Любимата песен от EXODUS на Rick Hunolt?

Rick Hunolt – В момента на това турне от сета, който свирим – „Scar Spangled Banner“ ми е любимата. Но ако говорим изобщо – тове е „Cajun Hell“!

От другата страна – Какво ти е мнението за албумите на групата след теб?

Rick Hunolt – Обичам ги. Смятам, че са тежки и че са страхотни албуми.

От другата страна – И все пак не мога да разбера защо се разделихте след “Force of Habit”?

Rick Hunolt – По това време преминавахме през сериозни лични промени. Бяхме нагазили дълбоко в наркотиците. Просто трябваше да спрем за малко и да си прочистим съзнанията.

От другата страна – Откъде дойде това определение “H-team”?

Rick Hunolt – По време на записите на “Fabulous Disaster” някакъв журналист го измисли и то направо си залепна.

От другата страна – Как работехте с Gary?

Rick Hunolt – Работехме заедно. Gary предлагаше много рифове, аз добавях моите идеи. Беше взаимно. Tom също даваше идеи. Всеки участваше с нещо. Работехме като истинска група.

От другата страна – Видеото към „The Toxic Waltz“ помогна ли ви?

Rick Hunolt – Определено!

От другата страна – Защо избрахте точно тази песен, за да направите първия си клип?

Rick Hunolt – Защото песента е страхотна. Като химн е. Добър въпрос. Тогава чувствахме, че това е песента, към която трябва да заснемем клип. Заради феновете и енергията.

От другата страна – Какво си спомняш от този концерт, откъдето са кадрите за клипа?

Rick Hunolt – Пълна лудница. Снимахме го в Сан Франциско. В една много известна зала, където са снимали Jimi Hendrix, GRATEFUL DEAD, Janis Joplin. Беше яко да се свири там.

От другата страна – Имаш ли желание отново да се върнеш в музиката – да записваш, да издаваш, да правиш турнета, да се срещаш с фенове?

Rick Hunolt – Със сигурност! Ще видим какво ще се случи.

От другата страна – А в EXODUS – да станете с трима китаристи, както MAIDEN направиха?

Rick Hunolt – Не, никога няма да се случи.

От другата страна – Защо?

Rick Hunolt – Това е групата на Gary. След моето напускане взеха Lee. Той е страхотен човек и китарист. Така са перфектни. Никой не знае какво ще измисли Gary, но и никой не знае какво ще се случи. Ще видим.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото