INSOMNIUM завършиха новия си албум

Финските мело-детаджии Insomnium завършиха записите на новия си албум, който ще излезе през пролетта на тази година чрез Century Media. За да получат най-добрият саунд в историята на групатая те решават да запишат барабаните в SF Sound  студио, което се намира в родния град на групата – Joensuu, а всички останали инструменти са записани в студио Korkeakoski в Kotka. Тонинженери са Kimmo Perkkiö и Teemu Aalto, а миксирането е предоставено на André Alvinzi и ще се извърши в студио Fascination Street в Швеция.

Ville Friman, китарист и вокал споделя, че записите са били постоянна надпревара с времето. Новият материал звучи по-атмосферично от предните албуми, още повече че са си позволили някои експерименти с ритъма. Но, успокоява феновете Ville:

Не мисля, че сме отишли твърде далеч, останахме верни на собствения си саунд. Никога не сме мислили да се променяме, просто искаме да осъвременим звука и опитахме нови подходи.

 

 

Неотдавна Insomnium пуснаха песента „Ephemeral„, която е първата композиция от предстоящият албум, както и първата с новият китарист Markus Vanhala, който замени Ville Vänni през 2011 г.  „Ephemeral“ e излязла като EP заедно с три бонус-трака, акустични записи, които могат да бъдат чути също на заден план в излезлия неотдавна документален филм за групата. По-долу можете да чуете EP-то „Ephemeral“.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото