Информационна рок-кампания “Обещание за живот“ в подкрепа на хората с депресия

And one promise you made
One promise that always remains
No matter the price
A promise to survive
Chris Cornell – The Promise

 Депресията и самоубийството са най-горещите и тъжни теми за рок обществото по цял свят за 2017 година. Легендарният рок музикант Chris Cornell (Крис Корнел), вокал на емблематични групи като SOUNDGARDEN (Саундгардън) и AUDIOSLAVE (Аудиослейв) се самоуби след концерт в Детройт на 18 май 2017 г. Няколко месеца след това близкият му приятел и колега Charles Bennington (Честър Бенингтън)- вокал на LINKIN PARK (Линкин Парк), го последва. Случайно или не, датата на самоубийството на Честър съвпада с рождената дата на Корнел – 20 юли…

 Няма човек, който да не се запита, как е възможно толкова успели и пълноценни личности, идоли на поколения, сами да посегнат и сложат край на живота си. Можеше ли да бъде предотвратено? Къде сбъркахме, ние като общество, приятелите им като близки хора, семействата им като неизменна част от живата им?

* На всеки 40 секунди някой, някъде по света умира при самоубийство.
* Но какво се случва с най-обикновените хора – със съседите ни, колегите ни, приятелите? Дали са добре? Говорим ли си, споделяме ли, умеем ли да чуваме проблемите, да изслушваме? Разпознаваме ли и владеем ли собствените си емоции и на близките си?
* Плашещата световна статистика сочи, че депресията е причина за самоубийството на 128 хиляди души в Европа. От депресивни разстройства страдат 40 милиона души, като честотата се движи от 3,8% до 6,8% от населението в различните европейски страни. У нас този процент е около 6,2%.
* Тревожното е, че само един от 20 страдащи от депресия получава специализирана психиатрична помощ в България.
* Специалистите припомнят, че все пак депресията може да бъде предотвратена и лекувана, стига да поговорим за нея с най-близките си и да не се страхуваме да помолим за специализирана помощ. Така сами ще можем да разпознаваме емоциите си, за да ги владеем по-добре.

Билетите се продават в мрежата на Eventim на цена от 10лв. В деня на събитието, както и на място в клуба ще струват 12лв.

Каси: щандовете на Eventim на ул. „6-ти септември“ и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

*Броят на билетите е ограничен, препоръчва се предварителното им закупуване!
**Телефон за резервации: 0889 219 001
*** Политика за допускане на лица ненавършили 18 години в клуба: http://bit.ly/2lrwkyQ
Chris Cornell Tribute by Der Hunds

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото