Will to Sofia: ARCH ENEMY и JINJER в зала “Универсиада“ на 21 септември

ARCH ENEMY и JINJER завладяха София и изнесоха един от най-добрите концерти у нас за тази година.
Снимка: archenemyofficial (Instagram)

Снимка: archenemyofficial (Instagram)

 

 Без даJinjer1 се впускаме в излишни приказки, направо ще започнем с разказа за самия концерт. Вратите на зала “Универсиада“ отвориха точно в 19:00ч. Подгряващата банда JINJER е добре позната на тези, които са редовни посетители на ъндърграунд концертите у нас. Наличието на стабилна фен база си пролича още с появяването им сцената. В рамките на 30-те минути, който им бяха отредени, Tatiana Shmayluk и компания представиха на българската публика стегнат сет, състоящ се главно от парчета, които са част от дебютния им за Napalm Records албум ‘‘King of Everything’’. Докато фронтдамата бликаше от енергия и не спираше да обикаля сцената, колегите ѝ бяха една идея по-статични и концентрирани върху инструментите си, което е нещо ново за тези, които са гледали JINJER на малката сцена и знаят колко разчупени и емоционални могат да бъдат те. Песните им бяха заслужено посрещани с аплодисменти и викове от страна на публиката, сред която още в началото се заформи първия мошпит за вечерта. С изпълнението си украинците доказаха, че са готови за по-голямата сцена и присъединяването им към по-голям лейбъл се дължи на таланта и страстта, която притежават.

Сетлист на JINJER:
01. Who’s Gonna Be The One
02. Words of Wisdom
03. Sit Stay Roll Over
04. I Speak Astronomy
05. Just Another
06. Pisces
07. Captain Clock
08. No Hoard of Value
09. Bad Water
Outro: Beggars’ Dance

 След рутинната работа по сцената, от колоните зазвуча ‘‘Thunderstruck’’ на AC/DC, след която започна инструментала ‘‘Set Flame to the Night’’, под чиито звуци на сцената се появиха барабанистът Daniel Erlandsson и басистът Sharlee D’Angelo, последвани от китарните майстори Michael Amott и Jeff Loomis, за да открият изпълнението си с концертния хит ‘‘The World Is Yours’’, част от новата студийна творба на ARCH ENEMY. Не след дълго на сцената се появи и емблематичната Alissa White-Gluz, за да изкрещи ‘‘Rise into the light and fade to the night!‘‘.

 ARCH ENEMYAlissa са една от онези банди, които те зареждат с адреналин и повече от успешно създават подходяща атмосфера, в която да се чувстваш себе си, докато скачаш и куфееш с още над 2000 фена. Веднага след първата песен направихме крачка към миналото с ‘‘Ravenous’’, по време на която Alissa за пореден път доказа колко добре може да се справя и със старите неща на бандата. Балансираният и изчистен звук, както и неспиращото подскачане от страна на синекосата канадка бяха част от задължителните съставки, които направиха вечерта запомняща се.

 Енергията, идваща от ARCH ENEMY е нещо, което непременно те кара да настръхнеш. Китарните дуели между Michael Amott и Jeff Loomis, непрестанно скачащата насам-натам Alissa, чиито вокали са по-брутални от всякога, запомнящото се сценично присъствие на великана Sharlee и блестящият ударник Daniel са нещо, на което всеки трябва да види и изпита. Самата Alissa свърши доста добра работа при изпълнението на всички песни. Повече от добре успява да изпълни старите неща, но пречупени през нейната призма, както и да не бяга от студийното качество на последните два албума.

 Сетлистът на ARCH ENEMY беше добре балансиран и включваше както стари хитове, така и нови, но вече любими на публиката парчета. Нямаше как да се разминем без песни като ‘‘War Eternal’’, актуалната ‘‘The Eagle Flies Alone’’, както и по-стар материал като ‘‘Dead Bury Their Dead’’, ‘’No Gods No Masters’’ по време на която всички подскачаха по покана на Alissa, както и вечният мелодет евъргрийн ‘‘We Will Rise’’. Вечерта завърши с инструменталния шедьовър “Fields of Desolation“, след което изпратихме ARCH ENEMY с бурни аплодисменти и си пожелахме да ги видим обратно у нас възможно най-скоро.

Сетлист на ARCH ENEMY:Amott-Loomis
Intro: Thunderstruck 
Intro: Set Flame to the Nightп
01. The World Is Yours
02. Ravenous
03. Stolen Life
04. War Eternal
05. My Apocalypse
06. Blood in the Water
07. You Will Know My Name
08. The Race
09. The Eagle Flies Alone
10. As the Pages Burn
11. Burning Angel
12. No Gods, No Masters
13. Dead Bury Their Dead
14. We Will Rise

Бис
15. Avalanche
16. Snow Bound
17. Nemesis
18. Fields of Desolation (Outro)

 Всичко през тази вечер беше на ниво. Доста добрите звук и осветление допринесоха за така или иначе страхотно представяне на бандите и подобаващия отговор от страна на публиката. Накрая, но не на последно място ще споменем поредната добра организация от страна на BGTSC. От режима на пропуск, през точно спазения график, та чак до щандовете с бира и мърчъндайз. Напомняме, че следващата ни метъл среща, организирана от BGTSC е концертът на финските мелодет майстори WINTERSUN, който ще се състои на 6 октомври в столичния клуб “Mixtape 5“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото