„Incest“ by SERPENTINE CREATION

serpentinecreationvover

Наскоро написах, че единственият недостатък на ЕР-тата е продължителността им. Не на всички разбира се, но на това, което искам да ви представя не намирам други кусури. Сред една доста наситена до момента откъм блек метъл издания година (не знам дали ще повтори уникалната 1996, но засега поне опитва) се промъкна и едно българско издание към, което ще насоча вниманието ви преди да се е изгубило сред фурора от албуми на далеч по-именити техни колеги.

На 27 май SERPENTINE CREATION издадоха своето ЕР „Incest“. Малко над 15 минути истинска музика от група, която е доказала своя професионализъм и безкомпромисна последователност в стила, в който твори. Макар да започва взривяващо с едноименната песен, която е в агресивно-похотлив електро-индъстриъл ремикс, като цяло творбата носи дъха на Норвегия. В иструментала „God is Crying“ много добре се чува и усеща викингската нотка. Страхотен северен химн, с доволно зареждаща композиция. Леко меланхолична, малко носталгична, дълбока и красива.

В ЕР–то има и два кавъра изборът, на които според мен е доста оригинален и нестандартен. Повечето групи избират за кавъри „хитови“ песни, добре познати и обичани от масовия слушател. Едната от песните избрани от SERPENTINE CREATION е песен на група, която въпреки почти култовия си статус така си и остана в сенките, помнена само от заклети фенове на блек метъл стила. Това е кавър на Old Man’s Child „Funeral, Swords and Souls“, от, точно така, албумът „Born of the Flickering“ излязъл през същата онази 1996 година. Годината, през която Satyricon изреваха срещу света „This is Armageddon!“ и почти изпълниха обещанието си. Вторият кавър разбира се е на тяхна песен, но от по-новите и вече предизвикали доста полемики албуми – „The Wolfpack“ от „The Age of Nero“.

И двата кавъра са изсвирени перфектно и много професионално, успявайки абсолютно точно да предадат специфичността на времето през, което са създадени оригиналите. SERPENTINE CREATION като цяло са група, която никога не е разочаровала феновете си и с времето става все по-добра. Както казах, единствения недостатък на ЕР-то е, че е твърде кратко, но пък се надявам да е прелюдия към нов албум. Достоен наследник на „The Fiery Winds Of Armageddon“. Ако вече сте любопитни да чуете мини-албума, тук можете да намерите начините, по които да се снабдите с него.

–––––-

8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото