Имало едно време…

The Myrrors and TFSL
Концерт на американците THE MYRRORS нямаше, поради затруднения в пътуването им от Италия до България. Организаторите от Wrong Fest успяха да реагират светкавично бързо, давайки възможност на TALES FROM THE SLEEPING LAND да се представят с двучасов, дебютен концерт. Доста добро стечение на обстоятелствата, защото акцентът падна върху една възхитителна русенска група, заслужаваща всяко едно ухо, което се отби в „Mixtape 5“ на 13 октомври.

TFSL е дете на Калоян Иванов (познат ни и с другия си проект Portable Elephant, съвместно с Ангел Драганов ), родено някога през 2012-та в Русе. И двата албума – „Tales From The Sleeping Land“ (2014) и „Mono/Stereo“ (2015) са записани аналогово, изцяло от самия него и издадени от лейбъла „Махорка” . А във вторник музиката дойде от ръцете на басиста Александър Пейчев, Тодор Тодоров зад барабаните, синтезаторите на Ангел Драганов и китарата на Калоян.

Приказките от спящата земя са сайкъделик, инструментални и концептуални композиции. Много по-сложни и красиви от това описание. Всяка приказка цели да ви изтръгне от тази пластмасова реалност, да наруши състоянието на ступор на съзнанието и чувствата, да ви завлече в застланата с мъгла, мрачна и мразовита гора пълна с вещици, призраци, странни светлини, феи или демони. Нашите собствени. В приказките винаги има нещо злокобно и тревожно, мътни страхове и бълнувани мечти. Има любов и доброта. Вълшебства и нежност. Нашите собствени. Приказките носят послание и поука. Учат. Израстваме с тях. Започват с „Имало едно време…“ и завършват с „…и живяли дълго и щастливо“.

Реалността? Около час и половина отвяващ мислите концерт, последван от не-броях-минутите джем с любезното съдействие на известни, градски легенди, някои от които свирили дори с Crippled Black Phoenix. Публика, затаила дъх за миг. Само миг. Публика, искаща още и още. Музика от други земи.
А през девет планини в низината, в древен град на брега на реката, останал бе един творец, от малкото, да преде музика, заради нея самата…

Разбира се, няма да забравя да спомена и милия жест към дамите, които си тръгнаха с по една Wrong тениска на „далавера“, както и много адекватното калкулиране на цената на билета и връщане на част от сумата.
Ще се видим на 1 ноември в Терминал 1, когато древногръцката митология ще кацне отново на родна земя, за да ни качи на Арго и поведе да търсим Златното руно, т.е. ще има концерт.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото