Първият сингъл “Absolute Zero” попада в топ 5 на Rock Radio

 

Номинираната за награда Грами банда Stone Sour издаде първата част от серията от два албума, “House Of Gold & Bones Part I”, през Roadrunner Records вчера, 22 октомври, 2012 година. Записан в Sound Farm Studios, близо до родния им град Де Мойн, щата Айова , в сътрудничество с продуцента David Bottrill (работил преди това с Tool, Muse, Staind), албумът вече се радва на възторжени ревюта по цял свят:

„…най-завършеният албум в кариерата на Stone Sour досега. С дълбочина, емоция и дух са пропити всички парчета в записа. 2013 е годината на Stone Sour – 4Ks – Kerrang! (UK)

“House Of Gold & Bones Part 1” доказва, че Stone Sour остават несравними в модерния хард рок. Записът може да се сравнява с “Dirt” на Alice In Chains, “Master Of Puppets” на Metallica, “Songs For The Deaf” на Queens Of The Stone Age, “Superunknown” на Soundgarden и други знакови албуми, за които може да се сетите.” Artist Direct (US)

„В “House Оf Gold & Bones Part 1” Stone Sour процъфтяват, както никога досега.“ – 8/10 – Rocksound (UK)

„Изключително мощен материал… Освободете малко място на рафта за Part 2, който ще излезе следващата година“ – 8/10 – Metal Hammer (UK)

Пресата не пести похвали и за първия сингъл от първата част на “House Оf Gold & Bones”, парчето “Absolute Zero”, което се изкачва в чартовете – достигайки до топ 5 в Active и Mainstream Rock радиата само за осем седмици. Списание Billboard го нарича “Един безмилостен разбивач, парчето удря слушателя право в  стомаха…“
Певецът, композитор и текстописец, Corey Taylor, който е и най-продаваният автор за миналата година с автобиографичната си книга “Seven Deadly Sins”, е написал текстовете за всичките 23 песни в “House Оf Gold & Bones” като една цяла история, в която се разказва за завладяващата история на героя, създаден от Taylor. Музиката е само един от каналите, които групата използва, за да разкажe историята.

Неотдавна Corey Taylor разкри детайлите около новия си проект с Dark Horse Comics – най-голямото независимо американско издателство за комикси и манга, House of Gold & Bones, който следва и доразвива историята, която се разгръща в албумите. С разкошните корици, дело на Jason Shawn Alexander (Empty Zone, Batman, Abe Sapien), тази лимитирана серия от четири издания маркира дебюта на Corey Taylor в жанра на комиксите.

Stone Sour наскоро анонсираха две шоута в тесен кръг в техния роден град на 28 и 29 октомври – като и двете бяха разпродадени в рамките на броени минути. Бандата вече потвърди първата част от мащабното  световно турне в подкрепа на “House Of Gold & Bones Part”, изнасяйки концерти на пет континента, като предстоят да бъдат обявени и още дати.

Албумът “House Of Gold & Bones Part 1”  на Stone Sour е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.