Финските експерименталисти Hexvessel се завръщат с шестия си албум, озаглавен „Polar Veil“ – студен, метален химн към субполярния Север.

„Обладан от първичните горски духове, Mat „Kvohst“ McNerney призовава призраците на миналото си в зашеметяващо и нечувано прераждане на стил и звук. „Polar Veil“ е едновременно безпогрешен Hexvessel, но заедно с това е потопен в нощната атмосфера на миналото на McNerney, вихрещо се в котела на блек метъла, психеделичността на ритуалния фолклор и дуум рока, отекващи с готик нюанси.

„Polar Veil“ включва участието на Ben Chisholm (мултиинструменталист и основен сътрудник на Chelsea Wolfe) в песента „Listen To The River“, Nameless Void от Negative Plane, изпълняващ китарно соло в песента „The Ring“ и Okoi от Bölzer като гост-вокалист в „Older Than The Gods“.

Когато съставките на лекарството са познати, но приготвени в напълно нова смес, произтичащите резултати могат да са налудничаво опияняващи. Надникнете зад полярния воал за глътка свеж въздух от Тундрата.“

Албумът включва следните песни:

01. The Tundra Is Awake
02. Older Than The Gods
03. Listen To The River
04. A Cabin In Montana
05. Eternal Meadow
06. Crepuscular Creatures
07. Ring
08. Homeward Polar Spirit

„Polar Veil“ е отпечатан на плоча в ограничен тираж в различни разцветки, всяка от които идва с голяма книжка в 12 страници, включваща артуърка на Thomas Hooper. Албумът излиза на 22 септември чрез Svart Records.

Дебютният сингъл от творбата се нарича „Older Than The Gods“, като видеото към него може да видите долу.