Хеви метълът става част от Хелзинкския университет

 Хеви метълът и самата субкултура са доста често срещано явление из финските граждани. Самата финска метъл сцена е една от ключовите такива за самият жанр. Взимайки тези факти впредвид, спокойно можем да сметнем за нормално явлението, че най-големият фински университет – University of Helsinki, предлага това лято триседмичен академичен курс за историята на хеви метъл музиката и ролята й в днешното общество.

 Курсът ще бъде воден от кандидата за докторат Paolo Ribaldini, който е вокалист и хеви метъл музикант. Неговото изследване в University of Helsinki се фокусира върху различни социологически, семиотични и философските аспекти на хеви метъл музиката и хеви метъл пеенето.

 Музикалното образование на Ribaldini включва упражнения на класическа и популярна музика, музикология, философия и философията на музиката. Той се интересува и ентусиазиран главно за класическите хеви метъл банди от 70-те и 80-те на миналия век. Музикалният му талант беше представен в тазгодишния Гласът на Финландия, където той успешно прогресираше под крилото на своят ментор Tarja Turunen.
heavymetalsumemrschoolhelsinki-ribaldini

 Според Ribaldini, изследването на хеви метълът е едно научно развиващо се поле, което има нужда от ентусиазирани и заинтересовани изследователи. От друга страна на изследването му липсва интердисциплинарност и Ribaldini желае да насърчи точно това чрез своите курсове, които приканват студентите от различни академични области да общуват помежду си. Ribaldini се надява да събере в Хелзинки група от напреднали бакалавъри и магистрати от музикалната сфера на образованието, както и такива от хуманитарните и социални науки, психология и педагогика, които имат една обща страст – любовта към хеви метълът и желаят да споделят собствените си преживявания с останалите.

 Ribaldini се стреми да насочи вниманието към хеви метъл музиката в музикалната култура, неговото историческо развитие и субкултурата, която е свързана с жанра. Той иска учениците да станат компетентни в сферите на музикалната критикия, музикалната теория, социологията на музиката, музикалната семиотия и т.н., за да достигнат по-високо ниво на разбиране, за да оценят повече хеви метълът. Освен това той иска да даде на участващите по-добра обща култура, за да могат да разберат повече другите музикални жанрове освен хеви метъла, за да могат да разберат и критикуват останалите музикални жанрове.

 Ribaldini обещава, че важна част от самият курс се състои в слушането на хубава музика и ходенето на концерти, където участващите ще могат да се запознаят по-отблизо с местната хеви метъл сцена.

 Светът определено има огромна нужда от повече доктори като Ribaldini!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото