HELLRIDER – „Fuck You, We Play Metal“ (2017)

hellridercover Ето, че излезе и дебютното EP на родните трашъри HELLRIDER. Имайки две демота зад гърба си, това е първият студиен запис на бургазлиите и може би най-голямата стъпка, която някога са правили през своята почти 10-годишна история. „Fuck You, We Play Metal“ ви представя четири брутални парчета с общо времетраене от 22 минути. Откриващата „Better Life“ и закриващата „Trust In Lies“ са изцяло нови песни и не са изпълнявани на живо. Другите две композиции („Words I Can’t Say“ и „Hellrider“) са записани за първи път и показват колко много се е подобрило звученето на бандата по отношение на качество и скорост. Мелодичните сола, които са изпълнени от Мартин Деянов (ДЕГРАДАТ), идеално се съчетават с разнообразните тежки и разпалващи рифове, докато при барабаните „слабо“ няма. Макар и забележимата липса на вокали в някои части от песните, противно на създадените от абсурдната публичност на групата очаквания, този път не се откриват хумористични текстове в изданието. Мини-албумът заслужено е кръстен така и непоколебимата агресия на музикантите се усеща във всяка една от композициите. Вярвам, че HELLRIDER постепенно ще се издигнат на българската сцена като една от малкото истински траш метъл групи, които ще останат верни на себе си и няма да загубят вяра в каузата си. Да се надяваме, че в недалечно бъдеще ще видим и дългосвирещ албум от тях.

Оценка: 8/10

 Записите, миксът и мастерингът са дело на Владимир Бочев от Zero Project Studio, отговорен за продукцията на родни банди като DEMENZIA, RAMPART, VOKYL, FRAGMENTS OF EXISTENCE, THE A.X.E. PROJECT и още много други. Също като при демото “No Future”, обложката е дело на Мартин Бъчваров.

 EP-то “Fuck You We Play Metal” е достъпно онлайн чрез платформи за разпространение на музика като Spotify, Deezer, Bandcamp, YouTube, iTunes, Google Play Store, etc. Може да го слушате свободно чрез плейъра по-долу.

  1. #1 написан от Ванс (преди 7 години)

    Много яка лента!

  2. #2 написан от majuna (преди 7 години)

    Обложките са дело на Мартин Бъчваров !!!

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото