Днес родната формация GWENDYDD направи премиера на новия си клип към песента Human Nature. Видеото бе промотирано на специално парти в клуб „Тънка Червена Линия“, където феновете могат да се срещнат с групата и да закупят подготвения за случая мърч. 
По-долу можете да видите творението на режисьора и оператор Боян Карамфилов, подпомогнат от дрон снимките на Георги Спиров.
В началото на септември групата покани всички желаещи да се снимат в продукцията и ето и крайният резултат.

В такъв дистопичен свят, ние сме свикнали с изкривените морали, които имаме и с унищожението, което носим със себе си, където и да отидем. Време е да се изправим и да защитаваме най-важното нещо за нас – нашата свобода и да бъдем промяната, която все така чакаме да се случи!
ОГРОМНИ благодарности на всички, които взеха участие в заснемането на видеото и му помогнаха да оживее! Без ВАС нищо от това нямаше да бъде възможно!

 

Софийската метъл група GWENDYDD издаде дебютния си албум „Human nature“ в онлайн платформите на 30-ти март 2020г. Той съдържа 10 песни и можеда бъде чут в Spotify, Bandcamp, Apple Music, iTunes, Google Play и YouTube и др.
Албумът е записан, миксиран и мастериран в студиата на Audioslot и Fat Bamb Records. С обложката си, която е дело на Мира Минкова, групата иска да покаже един пост-апокалиптичен свят, създаден от разрухата на човека, егоизма и невежеството му. Възможните последствия след настъпване на разрушителното събитие носят тема за размисъл какво ще се случи с човечеството ако продължаваме все така, без да се замислим и променим.
GWENDYDD не е просто една от многото метъл групи, те са единствената в България, съставена предимно от жени . Петчленният състав набира все повече популярност в страната. От края на 2019 г. са в сегашния си състав: Виктория Стоичкова – вокали, Ирена Ангелова – китара, Радостина Желязова – китара, Соня Радева – бас, Никифор „Бамби“ Никифоров – барабани.