GREEN DAY завладяват света с новия си запис

Green Day - photo-credit-frank-maddocks-extralarge_1470187056816Green Day оглавиха класацията Billboard 200 с албума “Revolution Radio”. Дванадесетият студиен запис на групата влиза в класацията с 95,000 продадени единици до 13 октомври, по данни на Nielsen Music. 90 000 от тях са физически копия.

Класацията Billboard 200 подрежда най-популярните албуми за седмицата в Щатите чрез мулти-метрична система, включваща физически и дигитални продажби, продажби на сингли и стрийминг.

За последен път Green Day оглавяват Billboard 200 преди повече от 7 години със записа “21st Century Breakdown”. На 30 май 2009 албумът се изкачва до първата й позиция и се закотвя там за цяла седмица. Първият им албум, достигнал до там, е “American Idiot” от 2004, който прекарва 3 седмици на първо място.

Проектът след “21st Century Breakdown” е серията “Uno!”, “Dos!”, “Tre!” – трите албума, излезли един след друг в края на 2012 година. “Uno!” и “Dos!” дебютират на 2 и 9 място, а “Tre!” не влиза в челната десятка, оставайки на 13 позиция.

“Revolution Radio” е десетият албум на Green Day, влязъл в топ 10, като до този успех достига и албумът, с който пробиват на музикалната сцена – “Dookie” от януари 1995, който достига до 2 позиция!

Първият сингъл от албума “Bang Bang” стана двадесет и първия им сингъл, влязъл в топ 10 на Alternative Songs. Единствените музиканти с повече сингли в 28-годишната история на класацията са Foo Fighters (с 22), U2 (23) и Red Hot Chili Peppers (25).

“Revolution Radio” е на първо място в Щатите, Обединеното кралство, Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Швеция и Мексико, на второ в Япония, Германия, Австралия, Швейцария и Швеция, на трето в Белгия и на четвърто в Холандия.

Албумът “Revolution Radio” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В официалния сайт на групата албумът може да бъде закупен на този адрес: http://www.greenday.com/revolutionradio, а в iTunes тук: https://itunes.apple.com/bg/album/revolution-radio/id1140560324

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото