Господарите на пръстена – Pumpkins United

helloween 14.12.2017Somewhere In Time или иначе казано 14 декември 2017 година, зала „Арена Армеец“.
Седемте господаря на пръстените призоваха хиляди и завъртяха „Единствения“, за да стартират пътешествието във времето.
20 часа – в залата все още прииждат ордите, концертът не може да започне. Минути по-късно Let me entertain you прелива мощно в емблематичната Halloween и седемте „тикви“ взривяват препълнената зала. На огромния екран тече чудесно подбрана анимация, илюстрираща случващото се на сцената. Kiske, Deris и Hansen се надпяват все още малко неуверено. Десетминутната сага скоростно преминава в любимата на толкова поколения Dr. Stein. Музикантите не спират и за миг, ротациите по сцената са многобройни.
Ударното начало е прекъснато и софийската публика е представена на мистър Kiske с добре отиграни диалози. Запознати сме и с двамата основни екранни герои тази вечер – Сет и Док, които ще бъдат нашите гидове в над тридесетгодишното пътешествие.
hansen - weikath Helloween„Единственият“ се завърта – символите по него проблясват и се сменят – първа спирка If I Could Fly – Анди ни доказва своите вокални умения, хвърляйки публиката в екстаз. Отново ротация пред вечно каменно-студения Вайки, който учудващо не е захапал цигара. Киске отново обува големите обувки и се старае да ни впечатли. За съжаление гласът му е загубил малко от височината си, но въпреки това ни връща в детството. Следват пасажи, в които двата гласа пеят в дует, а неуморимо усмихнатият Кай реди сола заедно със своя антипод. Ето че идва и редът на основателя на групата – Hansen поема микрофоните и ни обещава здраво забавление. Главите ни са отвяти от скоростното медли Starlight/ Ride The Sky/ Judas. Тълпата някак се смълчава, за да избухне отново на Heavy Metal is The Law. Най-отдалечената точка на пътуването във времето е завършена, идва ред на времевите отрязъци с Майкъл и Анди. След над час кардио надсвирване групата се оттегля и отстъпва сцената на Dani Loble, който завърта пръстена и ни връща в късните осемдесет. Музикантите отдават почит на Ingo „Усмивката“ Schwichtenberg. Кадри от стари концерти биват озвучени от мощните тупалки на железния Dani.
За радост на присъстващите концерта съвсем не е към своя край – засипват ни още разходки grosskopf 1- helloweenиз парчетата от Pink Bubbles Go Ape, Master Of The Rings и Keeper Of The Seven Keys. Над два часа перфектно забавление за всички възрастови групи в залата, всяка връхлитана от свои емоции и спомени на фона на засипващите ни от всички страни тикви.
Мнимият финал с How Many Tears бива забравен и честта за първия бис се пада на Kiske и Eagle Fly Free, споходена от грандиозната Keeper Of The Seven Keys, в която рамо до рамо се „трудят“ с Deris.
Светлините угасват, музикантите се покланят и изчезват в тъмнината. Публиката неуверено започва да скандира и опиянена от собствената си сила достига кулминацията на виковете си. Зад кулисите самотно изскача Kai Hansen и засуква жици. Не след дълго изскачат и Markus Grosskopf и младия Sascha Gerstner, който играе роля на конферансие. Вторият бис щурмува и последните останали сили на публиката с дълго чаканата Future World.  Отчаяни гласове зоват с умиление името I Want Out и предизвестеното чудо се случва. Седмината дават всичко от себе си, от небето валят огромни тикви и множество конфети. Дълга игра и надпяване с публиката. Уникалното шоу завършва три часа след като е стартирало. Обединените „тикви“ доказаха на всички нас, че не само ги бива, но и могат да работят заедно и да предлагат незабравими преживявания.

Очакваме ги отново напук на всички, които мрънкат, че са идвали десетки пъти.

 

Галерията със снимки от концерта вижте тук.

 

crowd Helloween

 

Сетлист:

 

Let Me Entertain You

(Robbie Williams song)

1. Halloween (with Michael Kiske & Andi Deris)

2. Dr. Stein (with Michael Kiske & Andi Deris)

3. I’m Alive (with Michael Kiske)

4. If I Could Fly (with Andi Deris)

5. Are You Metal? (with Andi Deris)

6. Kids of the Century (with Michael Kiske)

7. Waiting for the Thunder (with Andi Deris)

8. Perfect Gentleman (with Michael Kiske & Andi Deris)

9. Starlight / Ride the Sky / Judas (with Kai Hansen)

10. Heavy Metal (Is the Law) (with Kai Hansen)

11. Forever and One (Neverland) (with Michael Kiske & Andi Deris)

12. A Tale That Wasn’t Right (with Michael Kiske)

13. I Can (with Andi Deris)

14. Drum Solo (Dani Löble live & Ingo Schwichtenberg recorded video)

15. Livin’ Ain’t No Crime (with Michael Kiske)

16. A Little Time (with Michael Kiske)

17. Why? (with Andi Deris)

18. Sole Survivor (with Andi Deris)

19. Power (with Andi Deris)

20. How Many Tears (with Andi Deris, Michael )

БИС:

21. Eagle Fly Free (with Michael Kiske)

22. Keeper of the Seven Keys (with Michael Kiske & Andi Deris)

БИС 2:

23. Guitar Solo (Kai Hansen)

24. Future World (with Michael Kiske)

25. I Want Out (with Michael Kiske & Andi Deris)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото