GOJIRA работят по следващия си албум

Братята Duplantier, основоположниците на Gojira, са отделили част от времето си на Sweden Rock Festival, за да разкажат на RockSverige.se за бъдещите си планове, балансирането между записи и турнета, както и трудностите по време на процеса.

Една от интересните теми определено е студиото, което групата е построила заради следващия си албум, а именно базираното в Ню Йорк Silver Cord. Joseph разказва, че преместването му в американския мегаполис довело до образуването на два щаба на Gojira – един френски и един презокеански. ‘Мисля, че имахме нужда точно от това в този момент. Две различни места. […] По едно време се чудехме ‘Какво, по дяволите, правим?’, но в края на краищата това е едно прекрасно студио. Вече записахме барабаните в него и звучи добре, наистина перфектно.

Mario продължава по темата за следващия албум на Gojira:

Барабаните са записани. Част от китарите… почти всички китари също са записани. Сега ни трябват бас и вокали. Защото… трябваше да записваме някъде около февруари, и си помислихме, че песните не са достатъчно добри, разбираш ли? Затова решихме да… ‘Нека разкараме тая песен. Нека…’ Бяхме много капризни, както никога преди не сме били. Работихме по всяка песен много дълго. Обикновено имаме десет песни, записваме десет песни и това е. Този път бяхме толкова капризни, че отново през февруари решихме да… ‘Хайде да достигнем границата. Хайде да направим друга песен – може би по-добра.’ И Joe допринесе с щури идеи, и аз – също, заедно съставихме четири нови песни, които сметнахме за по-добри от предишните. Затова пришпорихме процеса по записваме и най-накрая започнахме през април. Та затова не можахме да приключим с всичко – защото имахме и турне. Това е лятна обиколка – три месеца на път. Можехме и да отложим турнето, но не искахме да го правим. Тоест, записали сме китарите и барабаните.

Детайлите от Joe за конкретна дата не са от голяма помощ, но успокояват – ‘Мислехме си за рано догодина. Искахме да е октомври, но просто трябваше да избързаме много.
Относно съдържанието обаче е категоричен: ‘Доста голямо предизвикателство е. По-семпло от преди. Искам да кажа, че е някак по-директно от предишните записи. Разкарваме пластовете и сложните неща, запазваме само ядрото на идеята. Винаги има замисъл зад дадена песен и понякога просто става пренаселено. […] Най-трудно беше да създадем нещо, от което и двамата с Mario да сме доволни. Досега е имало случаи, в които той не харесва някоя песен, а аз си мисля ‘Ей, какво е това, просто китарно соло с барабани за подплата’. Сега е различно, сега намерихме баланс.

На френския английски на очарователните Duplantier в пълната му прелест можете да се порадвате, като изгледате цялото интервю:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото