Гледай новия клип на FYELD – “Adrenawheel”

Групата свири със Zaplaxa във “Фенс” тази неделя

Видеоклипът на “Adrenawheel”, пилотния сингъл от предстоящия нов албум на FYELD In Dependence Day, вече може да бъде гледан в YouTube канала на групата – цъкни тук, за да го видиш. Песента е и официален химн на клуба по планинско колоездене “Mountain Hill” – всички байкъри в клипа са негови членове, като сред тях е и Стивиан Гатев, един от най-добрите и обещаващи български състезатели в този спорт.

Видеото е заснето през април край Троян. Режисьор е Тимо Пуукко (програмиране и китари във FYELD), а оператор е Александър Станишев (снимал Стъклен дом). “Идеята да направим клип с байкъри беше моя, ние принадлежим на ърбан културата и винаги сме се стремили да я популяризираме, както направихме и с брейкденсинга в първия ни клип “I Scream” – разказва фронтменът на FYELD Боян Генов–Бобз. – Тимо се запали много и понеже около нас има и други маунтин байкъри си говорихме с тях да направим нещо. Накрая се спряхме на клуба в Троян, който се движи от един от най-върлите ни фенове, Христо Доков.”

Сингълът “Adrenawheel” вече може да бъде закупен от iTunes, Amazon и други онлайн музикални магазини (виж целия списък тук). Самият нов албум, който от групата описват като “мръсен и по-яростен, но все така жлъчен, саркастичен и ироничен”, се очаква да излезе на пазара в началото на 2012 г.

Междувременно FYELD продължават с концертите си из страната, като най-скорошният е тази неделя, 9 октомври, в софийския клуб “Фенс” заедно със Zaplaxa. Групата ще свири и на 15 октомври в Севлиево, клуб “Кафе-театър”, с 8 m/sec в Хасково и Пловдив (28 и 29 октомври) както и на 4 ноември в Габрово, клуб “Faces”.

FYELD се събират през 1998 г. като през 13-те години от създаването си до днес се налагат като една от най-значимите групи на българската метъл сцена. Групата има зад гърба си безброй концерти, включително и заедно с големи световни имена като Anthrax, Crematory и Guano Apes. Предстоящият In Dependence Day ще е третият албум на FYELD след Fyeld (2003) и Not Blond Enough to Survyve the Holocaust (2009) и ще продължи експериментите на групата в смесването на метъл с електроника, повлияна от Chemical Brothers, Prodigy, Рони Сайз и други подобни изпълнители.

FYELD са:
Боян Генов–Бобз – китари и вокали
Веселин Чипилов–Аксел – бас и беквокали
Добромир Вълков–Додо – барабани и перкусии
Тимо Пуукко – програмиране и китари
Христо Симеонов – китари

http://www.fyeld.com

http://www.myspace.com/fyeld

http://www.twitter.com/fyeld

Гледай “Adrenawheel” тук:
If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Свали “Adrenaweheel” от:
http://www.amadearecords.com/view_album.php?object=103

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото