Момчетата от калифорнийската банда Foster The People обявиха, че на 18/03 излиза новият им албум „Supermodel“ (Columbia Records). У нас „Supermodel“ излиза в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. “Supermodel” e вторият проект на групата след дебютния албум Torches, който излезе през 2011г.
Записан на различни места по света, работата по Supermodel започва в края на 2012г., когато фронтменът на групата Mark Foster и продуцентът Paul Epworth се събират в студио в Есауира, Мароко.
„Влязохме в студиото за 7 дни без конкретни идеи и започнахме да композираме колкото се може повече музика. В духа на истинските пътешественици, тръгнахме без ясна посока в търсене на музикална идентичност за новия проект“ – разказва Mark Foster.
От Мароко „пътят“ на албума продължава през различните градове, в които Фостър и групата имат концерти. Албумът е записан в „Woodshed Studios“ в Малибу, в „Henson Studios“ и „Bronson Island“ в Лос Анджелис и финализиран в студиото на Епуърт – Wolf Tone Studios – в Лондон.
Supermodel е наличен за предварителни поръчки в www.musicmall.bg на CD носител и в дигиталната версия в iTunes. Групата потвърди новината, че ще участва в един от най-големите музикални фестивала в САЩ – „Coachella Valley Music & Arts Festival” в Калифорния на 12 и 19 април, 2014г.
В триото „Foster the People“ влизът Mark Foster, Cubbie Fink и Mark Pontius. Групата е основана през 2009г., а големият успех идва още с дебютния им албум „Torches“ (2011г.), който се продава в близо 2 милиона копия и в над 9 милиона копия от сингли по целия свят. „Torches“ включва хит #1 на триото “Pumped Up Kicks”, който беше обявен от  SPIN за химн на годината, както и Топ 10 синглите “Don’t Stop (Color On The Walls)”, “Houdini” и “Helena Beat”.
„Foster the People“ имат три номинации за GRAMMY за дебюта си през 2011г. в категориите „Най-добър алтернативен албум“, „Най-добро Поп изпълнение от Дует/Група“ и „Най-добър музикален видеоклип“ за видеото към “Houdini”.

SUPERMODEL СЪДЪРЖАНИЕ:
1. Are You What You Want to Be
2. Ask Yourself
3. Coming of Age
4. Nevermind
5. Pseudologia Fantastica
6. The Angelic Welcome of Mr. Jones
7. Best Friend
8. A Beginner’s Guide to Destroying the Moon
9. Goats in Trees
10. The Truth
11. Fire Escape