FATE MEANS NOTHING- Промо EP „2346“

5 декември 2015 година – Grindhouse Skateclub!
С една дума- ФЕНОМЕНАЛНО!

5 декември, още е рано за коледни светлинки (или поне за мен), но никак не е рано за промо на ЕП. Както вече споменах, поводът да се съберем в Grindhouse беше дебютното промо на Еп-то на Fate Means Nothing„2346“. Групата съвсем не отдавна дебютира и с пилотното си видео към песента Cleansing, но за всичко това ще научите повече подробности в интервюто, което успях да взема от бандата през вечерта.

За специални поводи като този групата беше поканила и специални гости в лицето на: As Orchids Wither, 40 Days Later и 8 m/s. И така купонът се заформи още по-нагорещено и предпразнично.

Вратите за събитието бяха отворени в 18:30 часа, имахме време да се сгреем с някоя напитка, домакините се бяха подготвили и с хубава маса с мърч, за да се сдобием с диска и от новите им черни и бели тениски. Също така имаше мърч и на останалите групи, както и мърч на Khan, което ми направи много приятно впечатление, че така се подкрепя сцената. Зарадвах се и на хората, които виждах да се сдобиват с нещата им.

Преди да представя първата банда, бих искала да отбележа, че домакините доста добре успяха да презентират своето промо, бяха подготвили много хубава музика, която вървеше по време на почивките между групите. Светлината в клуба също беше много приятно приглушена и всичко изглеждаше официално и красиво, най-вече стилно, което само показваше, че не е на кой да е това промо, а именно на Fate.

y8oa6ceW2HtMu06TwNYEXTcq-jPxzOhnGn9oM-wEzis

Началото беше поставено от 19:00 часа, като първи на сцената имаха възможността да излязат от As Orchids Wither. Група, която винаги казвам, че тепърва се утвърждава на сцената и има още много какво да показва, което вероятно ще и направи през следващата година. Изпълниха всички любими парчета от своето дебютно издание, което също представиха тази година. Публиката определено успя да се посгрее от студа навън и да започне да чупи кости. Като за начало все още хората се ориентираха, но Орхидеите определено успяха да им посочат правилната посока. Имаха силен контакт с публиката, идваха към нея, включиха се дори в погото. Джорджо остана да пее, докато всички го заобикалят, което беше много изразително от тяхна страна. Изпълниха една от песните си с гост-вокалиста Димитър Дойчев, както и обявиха вълнуващата новина, че през следващата година ни очаква много интересен сплит между тях и 8 m/s, за което тепърва ще научим повече. Групата се справи доста добре и началото беше много добро, настрои ни на една много хубава вълна, с която продължихме и нататък.

В кратката почивка хората продължаваха да се сдобиват с мърч, което мен все повече ме радваше. Клубът се понапълни още повече и това определено показа, че е време за втората банда. Хората бяха готови, чакаха отпред, светлините приглушени и време за още музика.

И така, без да отлагам много, следващата група, която се качи на сцената е 40 Days Later. Група, която има достатъчно силноu_2HNUnlEQo2FWlEzV-V3bQ1U0BsG8PM7ft4yuq5uDg присъствие, че да те привлече още от момента, в който са се качили на сцената. Започнаха силно, клубът беше изцяло изпълнен и всички започнаха да куфеят, скачат и да се забавляват всеки по своему. Трябва да кажа, че съм изключително щастлива от тяхното завръщане и това, че все по-често ще слушаме за тях, също така ще очакваме и нов материал много скоро. Групата представи и дебютното си видео през есента към песента In Depths, която беше представена по-късно. Изпълниха всички наши любими парчета и, както казах, завършиха авторския си сет с песента „In Depths“, за която имаха специален гост-вокалист в лицето на Жо Василев. Присъствието на сцената определено се покачи с още едно ниво Енергия и чувство. Заедно създадоха точното усещане за тази песен, вокалите им чудесно си съвпаднаха и успяха да представят песента по най-добрия начин. Публиката определено успя да усети това, което групата искаше да предаде чрез своята музика и най-вече чувството, което остана в нас. Финално избухнахме на тяхната кавър песен на Of Mice Of MenBones Exposed“.

aLTX1DITLFcIbGa6b_eLTJseuPX-tnW-tgZHddo4mswСлед като тяхното изпълнение тотално ни взриви, на сцената се готвеха да излязат 8 m/s. И тази кратка пауза мина бързо и неусетно, а докато се усетим, групата вече беше на сцената готова за своето начало. Група, която имах възможността да чуя на живо за първи път и мога да кажа, че имат доста добро присъствие и силно звучене на сцената. Хората тотално се бяха отдали във викове и танцувални движения, ако мога така да се изразя. Емоцията определено ескалираше и от това, което успях да чуя, бях много впечатлена. Определено бих ги слушала отново и бих посетила скоро техен концерт. Групата има много потенциал и ще ми бъде изключително интересно да следя бъдещите им изяви и авторски материал.

Отново имахме кратка почивка и през това време успях да взема интервю от Fate Means Nothing за дебютното им видео, промото и това, което им предстои от тук нататък. Интервюто ще може да го прочетете съвсем скоро на нашия сайт и да се запознаете повече с това, кои всъщност са ТЕ.

И дойде време за гвоздея на вечерта, виновниците за това събитие да излязат на сцената. Моментът, когато трудът и усилията биват възнаградени и това, което са дали от себе си и са го превърнали в тази музика, да получат обратно от нас феновете. Бяхме затаили дъх, в пълна готовност и очакване на тяхното изпълнение. Те не изневериха на себе си и както съм казвала много пъти, определено за поред път доказаха, че са олицетворение на СТИЛ и като поведение, и като музика.

Интрото им започна внушително и ни вкара в призрачна къща с тъмни ъгли, където  чувстваш сякаш нещо те дебне и във всеки12346697_1203727749644582_368282576_n момент ще излезе, което моментално те кара да настръхнеш. И в този момент излиза Жо, със силното послание на Unveiling the Mask Of Treason, където се пее „What you do is your reflection, What you say is just a mask“. С което няма какво повече да допълня, мисля че песента казва достатъчно. Изключително енергични, както винаги, и стилни в своето сценично присъствие, допринасяха още повече за нас и това да им се отдадем изцяло. Жо представяше всяка една песен и разказваше едновременно по малко за групата и това, през което са преминали всички тези години, с което още повече ни създаваха усещане за близост. Думите му бяха много добре подбрани и казани на място.

Следващата песен, която ни представи, беше за онези скрити желания, които всеки един от нас крие в главата си и не разкрива пред останалата част от света, а именно Hidden Desires“. Тежест и сила беше песента, след която последва малко по-романтичната, така да се изразя- A Dance in the Storm и личен мой фаворит от тяхното EP. След нея дойде време да отворим очи, да освободим нашето съзнание и да направим едно цялостно пречистване заедно, каквото и направихме с песента на дебютното им видео- Cleansing“. Последва предпоследната им песен Covenant с ясното послание, че заедно винаги ще бъдем по-силни. След която осъзнахме, че вечерта отива към своя край, когато дойде време да представи последната песен. Песен, която ни напомни нещо много важно. Това, че всеки си получава заслуженото и идва време, в което всеки ще бъде осъден според делата си. Това е песента „Wake and judge“, с която избухнахме за последно и надявам се изпратихме групата много заредена и вдъхновена, така както те заредиха нас.

Всички групи се представиха на едно много добро ниво, което сами можеха да видят по реакциите на публиката. Имаше силна връзка между групите и феновете и това в крайна сметка е най-важното за една група и това да се поддържа музиката и сцената у нас. Благодаря на всички за чудесното представяне и множеството емоции, които оставиха в мен. Такива концерти са именно местата, на които хората се сплотяват като фенове на различни групи, съединявайки ги в едно общо – Музиката.

И не на последно място искам да кажа едно огромно Благодаря на Fate Means Nothing за отделеното внимание и възможността да взема интервю от тях, за мен беше истинска чест!

Това беше всичко от мен, до следващия път! Очаквайте съвсем скоро и снимки в нашата галерия, направени с любезното съдействие на фотографката Цветелина Костова.

 

  1. #1 написан от Анонимен (преди 4 години)

    Дойчев е

    • #2 написан от Alice (преди 4 години)

      Да, извинявам се за грешката! Вече е поправено името.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото