Fanagoria Cool is my Heart Video ThumbnailСлед 10 години мълчание група ФАНАГОРIA се събира отново. Формален повод е 15 годишнината от основаването и, а дългогодишната пауза отпушва насъбралата се емоция и енергия, които дават едно ново начало на групата. Най-добрият начин това да стане е с нова песен и видеоклип към нея. Песента се казва „Хладно е мойто сърце“ и в нея участват голяма част от музикантите били в групата през годините. Основни действащи лица са вокалистите Георги Ханджиев и Верджиния Бъчварова. Това е рок дует или по-скоро рок дуел на вечната тема мъж-жена-любов-омраза. От идеята до реализирането й минава почти година, най-вече заради това всички да стиковат и напаснат графиците с различните си занимания. Георги Ханджиев е солист в Държавния Музикален Театър „Стефан Македонски“ и доста месеци в годината е на турнета в чужбина, а Верджиния има подобна съдба, само че на рок-сцената, където талантът и е отредил място. И резултатът е първата дуетна песен на ФАНАГОРIA, с двамата вокалисти на групата, които са били по различно време в нея, а сега за първи път заедно.

ФАНАГОРIA се включва в инициативата iHELP България с мотото „Не бъди с хладно сърце!“. Всъщност това е контрапункт на заглавието на песента.

„Едно общество е толкова силно, колкото е висока степента на взаимопомощ между отделните му членове. Ние от ФАНАГОРIA подкрепяме мобилното приложение iHELP, което спасява човешки животи. Не бъди с хладно сърце!

Повече за проекта можете да прочетете тук.“

 

Останалите участници както и Георги са от класическия състав – китариста Иван Цанов, баскитариста Мишо Бонев и барабаниста Георги Гочев. „Хладно е мойто сърце“ отваря идеи и за още песни, и може би албум, като групата се замисля дали да не издаде и песните, записани в началния период на ФАНАГОРIA. Защото тогава групата издава само един макси сингъл с 5 песни, между които и едноименната песен „Тук и сега – футболният марш“, докато другите песни остават неиздадени. Така или иначе новият период на ФАНАГОРIA е вече започнал и всички се надяват да надминат постигнатото през първия период.

 

www.fanagoria.net

https://www.facebook.com/FanagoriaMusic/