FALCONER се оттеглят от сцената

Всяко нещо си има край, само човешката глупост и Вселената – не. Falconer потвърдиха казаното от Айнщайн, като обявиха оттеглянето си от сцената. За щастие става въпрос само за участията на живо. След ProgPower 2015 – ежегоден фестивал, провеждащ се в Щатите, шведите няма да свирят пред публика, а само пред микрофоните в звукозаписните студия.
В публикация във Facebook Stefan Weinerhall обяснява какво всъщност се случва:

Когато през 1999 създадох Falconer имах намерението това да е само студиен проект.
Винаги съм се смятал повече за поет, отколкото за изпълнител, процесът на създаване ме поддържаше на позицията ми. Започнахме да правим шоута след известно време, но не им се наслаждавахме докрай, макар и да бяха много забавни и си създавахме прекрасни спомени.
Бандата ни всъщност е малко или повече странично занимание – извън графика ни с работни срещи, семейни сбирки, затова няма как да сме тъжни от взетото решение. Ако не можем да предложим всичко от себе си на сцената, няма смисъл изобщо да се опитваме.
С напредването на времето ни се налага всеки път да започваме от кота нула с инструментите, а и превръщайки се в сърдити старчета установяваме, че не получаваме толкова, колкото влагаме.
Все пак няма да останем длъжни и ще се покажем още един-два пъти пред хората, преди да станем още по-затворена група, отколкото сме сега, ха-ха! През 2015 ще преценим на кои фестивали ще свирим.
Наздраве от нас,
Stefan, Mathias, Karsten, Jimmy and Magnus

Наздраве и от нас с песен от последния (засега!) нов албум на шведите:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото