Outhentic2На 7 ноември в Сити Марк Арт Център, в София българската група OUTHENTIC ще съчетае автентичен български фолклор с джаз, фънк и грууви, както и с келтски, ирландски и финландски мелодии.

Райна Василева (вокал, перкусии) и Живко Василев (кавал, пиано) имат амбицията да съберат световната музика на едно място по повод петата годишнина от първия си съвместен запис. Голяма част от песните, които ще чуят всички закупили билети за концерта, се раждат по време на турнетата на групата около света.

Макар и млади като формация, OUTHENTIC имат богат опит с международни участия – на етно фестивалите в Белгия и Швеция, както из цяла Европа, където правят и участват в уъркшопове за българска музика и срещат музиканти от цял свят. Именно там, младите творци се запознават с британския китарист Йън Стивънсън, с когото по-късно работят заедно върху оригинални интерпретации на български фолклор. По време на едно от своите участия на world music фестивал, Райна и Живко преподават български фолклор на певци от Кения и Индия, на ирански гъдулар и индиец – перкусионист. Така осъзнават, че именно смесицата между различни стилове в уърлд музиката е дестинацията, към която групата ще поеме в албума, над който работят в момента.

А публиката на предстоящия им концерт ще бъде първата, която ще чуе няколко композиции от него!

Билетите за концерта “Фолклор на кръстопът “могат да се купят от билетния център на Сити Марк Арт Център и от сайта на залата.

Събитието ще се състои с финансовата подкрепата на Министерство на културата на Република България

***

За Outhentic:

Любовта към музиката и българския фолклор е в основата на създаването на етно/джаз/уърлд формация Outhentitc , които започват своята музикална кариера в

 

 

 

 

 

 

края на 2012 г., а през 2015 година записват първия си самостоятелен албум – „YesToday”. Албумът е представен в София през 2016г., а също и в Берлин и Варшава.

В процеса на утвърждаване на стила си, те колаборират с изключителни световноизвестни музиканти и групи като: номинирания за „Грами“ басист – Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia-Herreros), Стоян Янкулов – Стунджи (Stoyan Yankoulov), Иън Стивънсън (Ian Stephenson), Сучет Малхотра (Suchet Malhotra), Кристиане Карам, Хектор Мартиньон, Роберто Кинтеро, Banda Del Padre и др.

Излизането на новия албум на групата предстои през 2019.