След като епидемията приключи в повечето страни на Балканите, сръбският премиер помоли EXIT Festival да не отменя събитието, а вместо това да го проведе по-късно през лятото. Тази новина разтърси музикалната индустрия миналата седмица и даде толкова необходимата надежда за завръщането на събитията на живо. Сега, след допълнителни консултации, новите дати за 20-ия рожден ден на известния сръбски фестивал най-накрая са определени от 13 до 16 август тази година!
Естествено, ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки и капацитетът на присъстващите ще бъде намален.
Продажбите на билети отново са рестартирани.

„Получихме толкова много съобщения и имейли на подкрепа от други промоутъри на фестивали, агенти и артисти, които виждат EXIT като знак за скорошно възраждане за цялата индустрия. Но още по-важно, знак за цялото общество, че най-лошото е зад нас.“, казва основателят на EXIT Dušan Ковачевич и добавя интересна справка от революционната история на фестивала: „Точно преди 20 години, след десетилетие на изолация и граждански войни през 90-те, намерихме изход и го приехме като наше име. Сега е време глобално да излезем от тази пандемия “.

Сърбия, както и много други европейски страни, ще отвори отново границите си без ограничения или PCR тестове, така че хора от цяла Европа ще могат да дойдат на фестивала. Организаторите на фестивала подчертават, че в случай, че има епидемия в някои страни през август, посетителите, идващи от тази страна, ще трябва да преминат през PCR тест, който ще бъде безплатен или с много ниска цена. Сръбският премиер обаче заяви, че техните здравни експерти очакват епидемичната ситуация дотогава да бъде под контрол в цяла Европа.