Германският атмосферик блек метъл проект Sun Of The Sleepless показа ново видео. То е към парчето „Kristall“ от актуалното сплит издание с Cavernous Gate.

„Kristall“ е затварящата песен от сплита и според лидера на проекта Schwadorf парчето е „химн за замръзналото зимно кралство, когато снежно бялата покривка приспива всичко, забавяйки движението, докато накрая светът замръзне. Казвайки всичко това, говорим повече за интроспекция, поставяйки духа в състояние на хибернация – лечебен сън, който първо ще унищожи, но след това ще създаде нещо ново. Музикално, песента също е толкова важна за мен, изцяло базирана и композирана на ударен дулцимер и една от най-атмосферичните композиции в историята на Sun Of The Sleepless. За съжаление понякога имам усещането, че някои хора гледат на тези кратки ембиънт парчета повече като пълнеж и абсолютно не мога да се съглася с това. За мен, те са също толкова ключови за музиката ми, колкото и дългите, по-епични песни.

Видеото заснех сам, в различни ситуации, през миналата зима и се надявам да се насладите на този полъх на мразовития въздух, колкото и аз…“

Сплитът на Sun Of The Sleepless и Cavernous Gate е на пазара чрез Prophecy Productions.

Видеото: