EVILE – “Hell Unleashed”

Да намериш свеж нов траш, достоен за името си, не винаги е лесна задача. А в променливото пролетно време човек често настива и има нужда да си раздвижи врата с качествена музика. Добрата новина тази пролет е, че позабравените трашъри от EVILE са готови с чисто нов албум „Hell Unleashed“, в който ни предлагат над 40 минути първокласни double bass барабани, впечатляващи китарни сола и неподправена агресия. Всичко това на добре познатата висока скорост.  

Момчетата от Хъдърсфийлд (Англия) не са пускали нов материал от вече далечната 2013та и безспорно успешният им албум “Skull”. Вече с новия си основен вокал Ol Drake, но и с доста други промени в състава, можем да кажем че бандата постига едно леко различно звучене спрямо преди.

За радост на феновете на EVILE, както и на цялата траш общтност, то със сигурност е поне също толкова твърдо колкото преди. А дори можем да кажем, че в “Hell Unleashed”, звученето на групата е по-запомнящо се – откровено казано, предишни парчета на бандата напомнят много на мастодонтите Металика и Оувъркил (които момчетата от EVILE не крият като основни техни вдъхновители). Сегашният албум определено показва едно израстване, комбинирано със запазването на автентичния осемдесеттарски траш звук.

Заслужава си да се отбележат китарните сола в „Gore“ и „The Thing (1982)“, песен вдъхновена от постигналия култов статут филм на ужасите.

За тази тава групата е в състав:

 • Ben Carter –  барабани (от 2004 насам)
 • Ol Drake – соло китара, бек вокали (2004-2013, 2018 – до сега), вокали (от 2020 насам)
 • Joel Graham – бас и бек вокали (от 2009 насам)
 • Adam Smith – ритъм китарa и бек вокали (от 2020 насам)

Групата е подготвила и 2 видеа към най-добрите парчета в албума – „Gore“ и заглавната (но последна в албума) „Hell Unleashed“.

Албумът съдържа 9 парчета, и излиза официално на 30/04/2021 от Napalm Records.

Track list:

 1. „Paralysed“
 2. „Gore“
 3. „Incarcerated“
 4. „War Of Attrition“
 5. „Disorder“
 6. „The Thing (1982)“
 7. „Zombie Apocalypse“
 8. „Control From Above“
 9. „Hell Unleashed“

Моята скромна оценка е 8/10.

 1. #1 написан от zloba1 (преди 3 месеца)

  С този ултра безидеен вокал групата само губи… жалко за яките рифове…

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото