EUROPE ще получат скулптура на DIO, копие на тази в Каварна

Dio_1Само ден преди концерта си в „Арена Армеец“, стана ясно, че култовите шведи от Europe ще получат специален подарък – пластика, изобразяваща рок музиканта Рони Джеймс Дио от своя заклета фенка.

„Слушам Europe от 12 годишна и разбира се, имам всичките им албуми. За мен утрешната среща с групата ще е сбъдната мечта. За първи път на живо, срещнах част от бандата пред статуята на Дио в Каварна, малко преди концерта им. Бяха много впечатлени от нея, затова и подаръкът ми е умалено копие на монумента на този велик рок музикант. Явно и съдбата има пръст, защото скулпторът Карасимир Кръстев Ломски е мой близък приятел и е роден на датата, на която и Джоуи Темпест – 19 –ти август“, споделя PR-eксперта и голям почитател на групата Елена Цонева.

Пластиката, кoято ще получат Europe, е дело на скулптора Красимир-Кръстев-Ломски, създал и първия и единствен паметник на Дио в света. Тя представлява умален вариант на бюста на рок музиканта, чийто монумент се намира в Каварна.

„Радвам се, че мога да споделя любовта си към един голям рок титан в лицето на Рони Джеймс Дио именно с групата Europe, на която съм огромен почитател. За мен всички ние –музиканти и фенове, сме част от голямото рок семейство в целия свят, за което граници не съществуват. Еurope са една от групите, белязали моя музикален свят. Благословен съм с възможността да направя паметник на този велик музикант, когото обичам и продължавам да обичам. Надявам се, че Europe ще запомнят България не само с любовта на почитателите си, но и с този малък подарък от наша страна, с който показваме възхитата си към мощта на рок музиката”, допълни скулпторът.

 

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Цените са – 60 лева (терен), 70 и 75 лева (седящи).

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото