Есенен St. Patrick с австралийците THE RUMJACKS

FB_IMG_1504787520737

 Първата септемврийска неделя започна да загатва за края на лятото. Слънчевите лъчи мъчно се промъкваха през дъждовните облаци, а срещата за по бира беше едно от малкото алтернативни занимания в този „скучен ден“. За щастие австралийските селтик пънк-рок веселяци THE RUMJACKS избраха точно този ден за да посетят София, като част от европейското си турне. Мястото на концерта беше клуб Mixtape 5, а „вечеринката“ щяха да подгреят родната хардкор/пънк банда FLY THE FLAG.

 Това беше първото гостуване на THE RUMJACKS в България и може би, очакването помогна на клубът да се запълни, въпреки неделния ден.

 Около 20:00 вратите на клуба бяха отворени и най-нетърпеливите започнаха да „окупират“ клуба. Влизането ставаше бързо и безпроблемно, а бара както винаги работеше на пълни обороти.

 В девет FLY THE FLAG тъкмо бяха започнали да подгряват публиката. Въпреки, че (все още) клубът беше полу-празен, присъстващите видимо се наслаждаваха на динамичните парчета на родната банда. Въпреки краткия си сетлист, FLY THE FLAG оставиха приятно впечатление в по-голямата част от публиката, вдигайки настроението за главните герои тази вечер…

 Залата вече беше събрала доволно количество хора и от всякъде се чуваха наздравици и Oi! викове. След последен чекъп, THE RUMJACKS, без много церемонии, излязоха на сцената под бурните овации на публиката и мигновено забиха с хитовото парче Patron Saint O’Thieves“ от актуалния им албум „Sleepin’ Rough“. Още с първите звуци, излязли от флейтата на Frankie, в публиката се образува щуро танцувално пого, което, съпроводено и от засилен стейдждайвинг, не затихна до самия край.

 „Добър вечер, София! Най-накрая успяхме!“, възкликна Johnny McKelvey след края на песента и веднага подхвана бас китарата си за акордите на Barred For Life“Така неусетно, преминавайки през последните два албума на бандата с песни като: „Plenty“, „Kirkintilloch“, „The Reaper and Tam McCorty“, „Spit in the Street“ и „Black Matilda“, стигнахме до момента, в който Frankie McLaughlin пя за майка си. Какво би било по-стоплящо сърцето от закоравял пънкар-рецидивист, посвещаващ песен на майка си („Кathleen“)?

 Най-накрая дойде време за „старите“ хитове на австралийците. Още с първите ноти на „An Irish Pub Song“ захвърчa бира, а мога да кажа, че върху публиката имаше повече хора от колкото в самата нея… Разбира се не се размина и без задължителните „Big Man Down“ и „I’ll Tell My Ma“, като за тях THE RUMJACKS излязоха на бис, в който дори барабанистът се хвърли върху публиката.

 За финал THE RUMJACKS обещаха, че това няма да е последното им гостуване в България и ще се върнат скоро при тази луда публика.

Сетлист:

01. Patron Saint O’Thieves
02. Barred For Life
03. Plenty
04. Kirkintilloch
05. The Reaper and Tam McCorty
06. Spit in the Street
07. Black Matilda
08. Кathleen
09. No Pockets in a Shroud
10. A Fistful O’ Roses     
11. The Bold Rumjacker
12. My Time Again
13. Uncle Tommy
14. Jolly Executioner
15. Pinchgut
16. Wild Mountain Thyme
17. The Leaky Tub
18. An Irish Pub Song
19. One Summers Day
20. Blows & Unkind Words

Бис:
21. Big Man Down
22. I’ll Tell Me Ma!

Запис на концерта

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото