ESCAPE FROM INFERNO стартират записите по дебютното си EP

Софийската метълкор банда Escape From Inferno стартира записите към предстоящото си дебютно EP.  След като групата обнови своя състав е време и за новата музика, която предстои да ни представят. За записите на албума, неговия микс и мастеринг ще се погрижи Тони Тръкър от неговото студио – Riotone.

11866205_10200833072307201_1910744759437692524_n

Какъв ще бъде албумът и какво още ни очаква ще разберете в краткото интервю, което взехме от Христо Бояджиев (чисти вокали и китари).

  • Здравей, Христо! Днес започват записите по предстоящото ви ЕР, как се чувствате, готови ли сте за работа?

Доколкото ни е позволено, се чувстваме добре. Има го лекото притеснение от това какъв продукт ще излезе, но вероятно е нормално.

  • Каква ще бъде концепцията на ЕР-то, като звучене и като стил, колко на брой песни ще включва?

 Ще включва 5 песни, от които 4 са изцяло нови. Като стил бих го определил като модерен метъл, с доста нулички. Разликата с досегашния ни материал е, че музиката ни става малко по-технична и мелодична, а това донякъде би могла да я направи и не толкова тежка. Разбира се, новите членове на групата допринасят за промяната. Виктор има много сериозна техническа подготовка, а Миро отива доста на посоката, в която се отправяме и е наистина много нахъсан.

  • От доста време слушаме за албума, кога се предвижда да бъде готов и ,разбира се, представен пред всички ваши фенове?

Не сме си поставили някаква времева граница, но се надяваме да направим промо през декември.

  • Очакваме ли серия от концерти в страната, с която ще бъде представен или по-голям концерт тук в София?

Все още не можем да бъдем сигурни за това. Имаме желание с доходите от ЕР-то да можем да финансираме малко по-голямо турне, както и следващ албум.

  • В най-близък план върху какво сте концентрирани освен записите, които ще протичат в момента?

Финансирането и писането на още нова музика. С парите някак се надяваме да се справим покрай концертите. Ще инвестираме максимално в групата, така че да се развива.

Благодаря ти много, ще следим с интерес процеса от студиото, а за вас групата има и специална изненада. Очакват ви видео дневници, от които ще може да проследите процеса на записите и да видите забавни моменти от тях. Пожелаваме успех на групата и да видим скоро материала, който ще ни представят!

Не забравяйте, че в края на месеца, на 27 септември, групата ще вземе участие във „Fall is Coming“, където ще делят сцена с още 5 софийски банди:

Citizen Erased
Fate Means Nothing

Beyond Faith
Lost in Eternity
The voice within

Събитието ще се проведе в клуб Mixtape 5- B Side, а повече информация около него може да следите от facebook страницата му.

11952032_922381644501008_1181169234280305670_n

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото