Eric Clapton ще издаде “Live In San Diego”

Eric Clapton обяви, че следващия му запис ще бъде “Live In San Diego”, в който специално участие взима JJ Cale. Албумът, който ще бъде достъпен като двойно CD, троен винил и дигитално, ще излезе на 30 септември през Reprise/Bushbranch Records и вече е достъпен за предварително поръчване.

Феновете, които предварително заявят своите дигитални копия от http://www.ericclapton.com/, ще получат незабавно сингъла “Anyway The Wind Blows” и още две песни преди официалното му издаване на 30 септември. На сайта на музиканта има и ексклузивен бокс сет със 180-грамов винил с тениска.

В YouTube канала на Eric Clapton може да чуете невероятното изпълнение на Eric Clapton и JJ Cale в San Diego на сингъла “Anyway The Wind Blows”.

Концертът, записан в iPayOne Center в San Diego на 15 март 2007 година, е част от световното турне на Eric Clapton, прието много добре от феновете му. Музикантите, придружаващи виртуоза са китаристът Derek Trucks (в момента част от групата Tedeschi Trucks) и Doyle Bramhall II. Двучасовият концерт в San Diego включва и две специални участия – JJ Cale свири в пет от песните (включително “After Midnight” и “Cocaine”), както и Robert Clay, качил се на сцената за изпълнението на “Crossroads”.

След като Clapton успешно издава свои версии на няколко от най-обичаните песни на Cale, двамата музиканти записват заедно през 2006 албума “Road To Escondido”. Тогава Clapton казва „Това може би е най-голямото ми постижение и последна несъстояла се амбиция – да работя с музиканта, който ме е вдъхновявал през цялото време.” Затова не е изненада за никого, когато година след албума “Road To Escondido” Cale се присъединява към Eric за пет песни на този специален концерт. Това е доказателство за уважението на музикантите един към друг.

Концертът има един от най-добрите сет листи, включващ песни от цялата кариера на Eric Clapton. Забележителното е, че музикантът изпълнява песни от албума “Layla”, за които Derek Trucks заема мястото на китаристът Duane Allman.

Кариерата на Eric Clapton, продължила повече от 50 години, му донася 18 награди Grammy и изключителната чест да бъде почетен три пъти в Rock & Roll Hall Of Fame.

clapton_lisd_cover rgbАлбумът ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист:

 1. Tell The Truth
 2. Key To The Highway
 3. Got To Get Better In A Little While
 4. Little Wing
 5. Anyday
 6. Anyway The Wind Blows
 7. After Midnight
 8. Who Am I Telling You?
 9. Don’t Cry Sister
 10. Cocaine
 11. Motherless Children
 12. Little Queen Of Spades
 13. Further On Up The Road
 14. Wonderful Tonight
 15. Layla
 16. Crossroads
 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото