ENTHRONEMENT и METALWINGS заедно в Joy Station

ENTHRONEMENT и METALWINGSСъвместен концерт на пловдивската симфоник метъл група ENTHRONEMENT и симфоник метъл групата METALWINGS от София, на 12 май в клуб Joy Station.

На концерта METALWINGS ще представи своето дебютно EP. Изданието ще носи заглавието „Fallen Angel in the Hell” и ще включва четири композиции, както и една допълнителна песен от досега записаните песни на групата. Записите на дебютното ЕР са осъществени в България. Миксирането и мастерирането на албума са осъществени в Италия.

Официалната промоция на “Fallen Angel in the Hell” ще бъде съпроводена с концерт на групата, както и представяне на новия тийзър към песента “When we pray”.
Музиката на METALWINGS може да се определи като синтез между Symphonic и Melodic Metal, с Gothic елементи. Музиката на групата комбинира в себе си елементи и от келтската музика (благодарение на звука на виолата и ирландската флейта).
В началото на 2015 г. METALWINGS представиха своето първо официално видео към песента “Crying of the Sun”, а промоцията се състоя именно в Joy Station.
Членовете на бандата са:
Стела Атанасова – Вокали, електрическа виола, клавишни
Кръстьо Йорданов – Китари, вокали, ирландска флейта
Григор Костадинов – Китари
Константин Узунов – Бас
Ангел Китанов – Клавишни
Емилиян Арсов –Барабани

За Enthronement:
Идеята за създаването на групата възниква през пролетта на 2013 г. от Кирил Харизанов-китари(Dark Spirit), Александър Александров-бас(Dark Spirit) и Тони „Сатаната“ Арнаудов-ударни(ex-Ivory Twilight), с мисълта да се свири нещо по-различно от това, което са свирили или свирят с основните си или предишни банди, като се наблегне на използването на елементи от скандинавския фолк – и като музика, и като текстове, и като визия. Към групата се присъединява Момчил Николов-китари(Hell No!), а вокалите са поверени на Теодора Петрова(ex-Ivory Twilight). Заради нуждата от клавири и мъжки вокали се включва Стоян Пенсов, работил в различни музикални проекти. От началото на 2014 г. на мястото на Момчил Николов към групата се присъединява Георги Кушев-китари(Krossfire). Групата свири и работи основно по авторските си композиции. Всички са по музика на Кирил Харизанов (една по музика на Момчил Николов) и текстове на Теодора Петрова, Кирил Харизанов и Стоян Пенсов.

Състав:
Теодора Петрова – вокали
Кирил Харизанов – китари
Георги Кушев – китари
Стоян Пенсов – клавири, вокали
Александър Александров – бас
Тони Арнаудов – ударни

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото