ENTER SHIKARI и HACKTIVIST взривиха Mixtape 5

ENTER SHIKARI гостуваха за трети път на родна земя. Този път бяха придружени от сънародниците си HACKTIVIST – сравнително млада група, с огромен потенциал. Още от обявяването на този концерт ситуацията можеше да се опише с една единствена дума – парти!
Часове преди началото на събитието хората се събираха пред клуб Mixtape 5, за да се видят, за да пият по нещо и да чакат началото на това, което се превърна в много нестандартен концерт.

12049417_10153544874760071_8270762887775305839_nБлагодарение на добрата организация HACKTIVIST бяха на сцена точно по часовник и определено не бяха посрещнати просто като подгряваща група. Всичко изригна в момента, в който засвириха, хората танцуваха и пяха с групата. Все едно не беше началото, а пикът на купона. С цели двама вокалисти, неописуемо много енергия и изключителна активност на сцената, HACKTIVIST бяха такава сила, че съвсем спокойно биха напълнили клуб за самостоятелен концерт в България. Не малко хора бяха дошли, за да гледат специално тях. Публиката дивееше и пееше с цяло гърло на „Niggas in Paris (Jay-Z & Kanye West cover)“. Макар че цялото творчество на групата до момента се побира в точно един кратък сетлист, публиката беше зарадвана и с неиздадената все още „No Way Back“. Като край на изпълнението си бяха подбрали ударната „Elevate“ , а когато приключиха сета си благодариха за приличното посрещне от наша страна. След като слязоха от сцената, момчетата от групата се навъртаха около мърч масата, говориха и се снимаха с абсолютно всеки, който искаше. Създаваха впечатление за здраво стъпили на земята хора, много усмихнати и комуникативни. Обещаха завръщане по наши земи и засипаха с комплименти публиката и отношението ни към тях. Последва двадесет минути почивка, която всички използваха за събиране на сили.12074533_10153544874675071_4117630768732458551_n

Сетлист на HACKTIVIST

1. New Age
2. Hacktivist
3. False Idols
4. Unlike Us
5. Niggas in Paris (Jay-Z & Kanye West cover)
6. Blades
7. Deceive & Defy
8. Cold Shoulders
9. No Way Back
10. Elevate

Галерия – HACKTIVIST

Кратък списък с нещата, които следваха:
– един суитчер беше успешно върнат на собственичката му
– беше отпразнуван рожден ден
– един кабинет беше оставен сред хората
– торта беше размазана из целия клуб
– имаше пиано
– един клавир напусна този свят
– имаше голямо количество на загубени ума и дума.

Странно звучи като за концерт, нали? Очакваните ENTER SHIKARI вече бяха на сцената и голямото шоу започна. Усещаше се абсолютен резонанс между музикантите и публиката. Чухме хитовите „Destabilise“ и „Radiate“, още в началото, и това беше достатъчно запалената искра да се превърне в пожар. Много кратки паузи между песните, колкото да се опитат да кажат нещо на български, с което да ни разсмеят. „Как сте, София? Ние сме Ентър ШАМАРИ!“. През цялото време имаше хора, които се качваха на сцената и скачаха от там, за да се оставят на стотиците ръце пред тях да ги понесат. Така един мистериозен суитчер беше забравен на сцената. И какво би било нормалното нещо да се направи в такъв момент? Да се потърси собственикът? Да, случи се, но не и преди вокалистът Rou да го облече върху своя и да прекара една цяла песен навлечен в адската жега, която топеше Mixtape. Споменах ли, че суитчерът беше видимо дамски? 😉

Групата не пропусна класическата „Sorry, You’re Not a Winner“ и онези, толкова познати на всички фенове, три пляскания. Този път за разлика от миналогодишния концерт на групата, нямаше катерене по барове и върху всевъзможни повърхности. Но не е като да нямаше други моменти! В разгара на вечерта, на сцената беше придърпан член от екипа на групата, за който разбрахме, че се казва Мънки, и че има рожден ден. Така един кабинет беше завлачен посред хората, Мънки беше пременен със синьо наметало, беше му връчена торта и беше изпратен да стои на този кабинет, докато тълпата се въртеше в безумен съркъл пит. За няма и минута, тортата беше размазана навсякъде, а Мънки повлечен сред хората и после изпратен с овации.

След лудницата покрай рождения ден на Мънки, успяхме да си поемем дъх с „Dear Future Historians…“, която Rou изпя и изсвири на пиано, седнал върху един от парапетите. Но лудориите не се бяха изчерпали. Към края на концерта, китаристът Rory C постави върху ръцете на публиката един пластмасов (видимо изстрадал) клавир и се качи върху него, докато се държеше с ръце за тръба на тавана. Започна да скача, като единственото, което делеше ходилата му от ръцете на хората беше въпросният клавир, който след секунди вече беше безследно изчезнал. Така една цяла вечер публиката и групата се надпреварваха коя страна е по-луда, без да бъда обявен победител.

На излизане от клуба се виждаха само усмивки. Всъщност, не само – навсякъде имаше петна от торта и части от клавир, но това само допринасяше за чара на всичко, което се беше случило.
Изключителен концерт на две толкова нетипични групи. Ако трябваше да се опише с една дума, тя щеше да е енергично.

 

Сетлист на ENTER SHIKARI

1. The Appeal & the Mindsweep I
2. Destabilise
3. Radiate
4. Hectic
5. There’s a Price on Your Head
6. The Last Garrison
7. Juggernauts
8. Never Let Go of the Microscope
9. Torn Apart
10. Interlude
11. Slipshod
12. Sorry, You’re Not a Winner
13. The Paddington Frisk
14. The Jester
15. Anaesthetist

Encore:
16. Dear Future Historians…
17. Solidarity
18. Zzzonked

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото