ENDEZZMA подписаха с Dark Essence Records

Култовата норвежка блек метъл група ENDEZZMA подписа договор за два албума Dark Essence Records, присъединявайки се към списък, който включва някои от най-известните и утвърдени групи в жанра, както и някои предстоящи изпълнители, които правят впечатление на сцената.

Създаден през 2006 г. от фронтмена Morten Shax, оригиналният състав на ENDEZZMA включва легендарния и непрежалим фронтмен на URGEHAL, Trondr Nefas. Дуетът, заедно с други, опитни норвежки музиканти, бързо привлича здрава и много предана фенска маса, впечатлена от живите изяви на групата, които са пропити с ужасяващи обертонове и вътрешно усещане за едва прикрита порочност. Подходящо озаглавеното първо издание на ENDEZZMA, „Alone“,укрепва репутацията на групата като сила, с която трябва да се съобразиш. Група, която върви по свой път, независимо от това какво мислят или правят другите.

Дебютният пълноформатен албум „Erotik Nekrosis“ се появява през 2012 г. и доказва, че ENDEZZMA е група, която умее да вплете old school атмосфера в зловещи, съблазнителни, модерни композиции, за да създаде албум, изпълнен с мрачни реквиеми. Той бележи и смъртта на Trondr Nefas, който оставя вакуум в групата. Вакуум, който в крайна сметка е запълнен от китариста M. Malphas, който позволи на ENDEZZMA да продължи да изследва мистиката на мрака с техния втори албум „Arcane Abyss“.

Освен Shax, вокали и Malphas, китари, съставът на ENDEZZMA включва Nihil, ритъм китара, Skriu, барабани и Aske на баса – група от опитни музиканти, гладни да внесат запазения си стил на брутален, яростно интензивен и същевременно изпълнен с естетика и мистика подход. Dark Essence Records, лейбъл, за който знаят, че ще разбере откъде идват и къде искат да отидат.

Коментирайки какво могат да очакват феновете от предстоящия, третия албум, ENDEZZMA споделя:

„Предстоящият албум беше миксиран и мастериран от Tore Stjerna в Necromorbus Studio в Стокхолм. Той е добре познат от страхотната си работа по последните албуми на WATAIN и MAYHEM, така че знаехме, че сме в ръцете на някого, който ще знае какво точно искаме.

Заедно с Dark Essence ние възнамеряваме да отговорим на високите очаквания, които ни бяха поставени, и да излезем с албум с изключително силен материал, който ще пренесе феновете в мистичен свят на звездна тъмнина, изпълнен с митични паднали герои и създания.

Epic energy will burn the night!
It’s time to let the Stellar Darkness shine!
WE ARE ENDEZZMA“

Повече информация за ENDEZZMA можете да намерите на тяхната ФБ страница:
https://www.facebook.com/endezzma/

Официалното видео към „Junkyard Oblivion“ от първия албум „Erotik Nekrosis“ можете да видите в YouTube канала на групата
http://youtu.be/NZtQ9xPZF5U

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 месеца)

    Любима група….КУЛТ

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото