Емоции от премиерата на новия албум на K.O.R.A.

11 ноември | клуб Live&Loud | K.O.R.A. и HECKTIC

Виновни за това събиране обаче остават единствено K.O.R.A., защото поводът беше излизането на втория им дългосвирещ албум Inception”.

Ще започна с това, че винаги съм намирала промоциите на нови албуми, издания или клипове, за много вълнуващи по простата причина, че винаги е хубаво да видиш и чуеш нещо първи. Да споделиш емоцията с групата в този наистина личен и важен момент за тях, като представяне на нов албум. Нещо, над което си отдал времето и идеите си, визуализирал си го, направил си го на практика, за да достигне днес до теб и да го държиш в ръцете си.

Магия, може би, но предпочитам да го нарека отдаденост и сериозна работа.

23585206_1610443249015495_1110977007_o

Както се досещате, момчетата от Hecktic откриха концертната вечер. След последният пъ, в който ги чух спокойно мога да кажа, че са много по събрани като група и звучаха наистина стабилно и добре на сцената. Те са една от малкото банди, които са запазили това класическо звучене в себе си преди да избягат изцяло в модерните влияния, които се усещат в момента в сцената. И в двата случая това не би било лошо, но е хубаво когато групите се различават с нещо свое, както е в случая. Бих казала, че са доста хеви, динамични и живи. Хареса ми това, което чух и смятам, че успяха да подгреят публиката наистина много добре. Точно както и се очакваше от тях.

Песните, които групата изпълни:

Boulevard of Broken Ribs
Come and See
Flesh Emporium
Memento Mori
Delusions
XII
Kill The Core

Преди да продължа за концертната част ми се иска да вмъкна едни кратки впечатления. Винаги си личи когато една група прави нещо с много желание и иска то наистина да бъде изпипано и представено по красив начин. K.O.R.A. се бяха постарали да предоставят едно наистина завидно качество и на звука и осветлението през вечерта, така че всички които бяха там имаха възможност да чуят новия им албум в пълния му блясък.

23584164_1610446882348465_1116307211_o

За сцената, концерта и албума ми става дори още по-трудно да споделя емоциите си. Бих започнала с това, че си заслужаваше да бъде чут на живо. Албумът е изключително стойностен, изпипан, достъпен и лесно смилаем за ухото на човек, който иска да се потопи в едно наистина различно „четиво”, каквото е Inception”. Мога да споделя, че дори веднага открих своите фаворити сред песните им, много силни и отличителни композиции. Момчетата ги изпълниха по страхотен начин и смятам, че всеки остана изключително доволен от тяхното представяне. Бяха много емоционални, едновременно с това жизнерадостни, буйни и дори се усещаше точно този момент на удоволствие, когато вече всичко е факт и се случва пред очите ти. Точно това е емоцията и атмосферата, която витаеше по време на техния сетлист.

Всички ние много се забавлявахме и беше хубаво да бъдем част от този момент и това представяне за първи път пред широка публика. Пълния сет лист на групата може да видите от тук:

23435141_1610654452327708_8801259173497772043_n

Фотограф: Виктория Вучева

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото