Поредно ново парче от родната формация.   ELECTRIC DRAGON пускат  сингъла Dark Dragon от задаващия се нов албум „Dark Dragon Rises„. Вижте видеото по-долу. 

Ето какво споделят музикантите за него:

Надъхващо нинтендопънк парче, посветено на неотстъпващия бунтарски дух на антиконформиста. Песен за човека, който не се оглежда за чуждо одобрение, преди да реши да направи нещо. Доведен до отчуждение и самота, той е изкушен да се предаде и да изгради фалшива самоличност. В текста се засяга обобщено конфликтът между индивидуализъм и колектив, хаос и порядък.

Музиката, както обикновено се случва в репертоара на Дракона, е мешаница от различни жанрове, които в този случай може да се определят като: post-industrial metal, progressive metal, new wave, nu metal, и nintendocore.

Групата съществува от 2005-та година, с уникален стил за България и Европа, който включва жанров микс между почти всички музикални стилове, но възпроизведен с фокус върху 80-десетарската Nintendo-електро гама. Така наречените 8 битови звуци са задължителна част от композицията на творчеството им.

Имат издадени три дългосвирещи албума, едно ЕР и една компилация. Предстои и излизането на четвъртия дългосвирещ албум тази година, комбинирано с пускане на клипове към всяка песен от него. Secret Angel беше третият от общо 10, следван от Little Special Device.
В концертната си история Electric Dragon има множество клубни участия из страната както и фестивални такива на Tattoo Fest Sofia, Graffiti Fest Sofia, Fête de la musique, Maglizh Rock Fest и други. Също така са подгрявали (hed) P.E. в Пловдив.