Екстремно сърфиране с Parkway Drive

В първите наистина горещи дни от лятото температурите достигнаха екстремни стойности. Много „сърфинг“ подкрепен с потни бирички очакваше публиката в клуб Mixtape 5 на 7ми юли. За почитателите на здравия метълкор това беше една наистина вълнуваща и изпълнена с много силни емоции вечер. Все пак кой може да купонясва по-добре от българи и австралийци, а в комбинация, мисля ще се съгласите, нямаше равно по усещане мероприятие.

Концерта откриха момчетата от младата метълкор банда Expectations малко след 8ч. Мелодични и екстремни те успяха да загреят бързо публиката. С няколко извънгранични участия на Балканите те показаха, че са подходящата банда за един силен старт на една невероятна вечер демонстрирайки нужната увереност и хъс.

След тях за поредната доза силни усещания на сцената се качиха членовете на група Melekh. Публиката ги посрещна доста бурно тъй като те са добре познати за почитателите на метълкора у нас. Без много да се бавят те подеха здрав ритъм и продължиха да зареждат жадната публика с енергия. Из над 400те души изпълнили клуба вече се долавяше съвсем ясно насъбрания ентусиазъм. Някъде по време на сета на Melekh им се наложи да прекъснат по технически причини за няколко минутки, но проблема беше отстранен бързо и купона продължи напред. Очаква се скоро да излезе техния нов сингъл, към който ще бъде заснет и първия им видеоклип.

Expectations

Expectations

Melekh

Melekh

След около 2 часа добра разгрявка дойде и ред на групата на вечерта. Parkway Drive започнаха с интрото от последния им диск „Deep Blue“ „Samsara“. Публиката ревеше невъобразимо и всички очаквахме на нокти да започне касапницата. Вече се забелязваха няколко мини сърфчета и 1-2 дюшека, които биваха размятани от публиката пред сцената. Последва „Unrest“ и не се мина много време преди да се заформи сносно пого точно в центъра на клуба. Музиката беше завладяваща, а вокалите на Winston McCall прорязаха нажежения в клуба въздух. Обстановката беше просто несравнима. Момчетата от Parkway Drive се раздаваха все повече със всяко следващо парче, като същевременно се зареждаха от виковете на жадната за силни емоции и раздираща съзнанието музика публика.

Parkway Drive

Parkway Drive

Winston McCall

В разгара на този така динамичен концерт неприятен се оказа малкият размер на сцената. Въпреки желанието си да се раздаде на максимум макар и в инвалидната количка, китариста Luke Kilpatrick се оказа доста ограничен в левия ъгъл на сцената. Китарните му партии бяха все така убийствени, а и като че ли с голямо задоволство наблюдаваше поведението на публиката пред сцената. В паузите между отделните парчета Winston McCall споделяше своето удивление от българската публика и уникалната атмосфера, като се оказа доста весел и положително настроен човек в разрез с агресивните му вокални линии. Jeff Ling показа завидни соло умения и беше истинско удоволствие да го съзерцаваш. Jia O’Connor и Ben Gordon от тяхна страна бяха ‘захапали’ здраво своите бас и барабани и не пускаха здравата ритъм секция нито за миг, а напротив – късаха глави. Първите няколко circle pit-а вече бяха налице, а тези от нас, които се осмелиха да се гмурнат в тях се оказахме в недостиг на спирачна течност.

Luke Kilpatrick

Parkway Drive

Winston McCall

Осветлението беше подходящо и не натрапчиво. Надявам се то е било достатъчно добро, тъй като през цялото време концерта се заснемаше от член на екипа на Parkway Drive, а публиката даваше всичко от себе си. Австралийците ни поднасяха все мощни парчета, кое от кое по-яки. Голямо впечатление направи големият брой stage dive-ове. Досега не бях присъствала на концерт с толкова много дайвове, и мисля, че вероятността да поставим световен рекорд беше доста голяма. И тъй като трябваше да отразя събитията от вечерта възможно най-реално не пропуснах възможността да се кача на сцената и да се гмурна в публиката пред сцената. Усещането да бъдеш на гребена на вълната беше повече от страхотно, беше нещо неописуемо.

Parkway Drive

Концерта отиваше към края си когато бандата засвири мелодичната „Horizons“. Последва кратка пауза през която групата слезе от сцената само за да може да бъде извикана на бис с „Carrion“. Макар и изтощени от липсата на добра въздушна циркулация в клуба и невероятно високата температура, групата и публиката се раздадоха като за последно. Parkway Drive направиха вечерта незабравима за всички, които имаха щастието да присъстват на този концерт. За целта нека благодарим на For The Kids Booking, които направиха това събитие възможно. Възможността да видим една наистина актуална банда, водеща в метълкор класациите, и то чак от Австралия се оказа наистина приятно и несравнимо преживяване.

Сетлист на Parkway Drive:

1. Samsara
2. Unrest
3. Boneyards
4. Idols And Anchors
5. Smoke ‘Em If Ya Got ‘Em
6. Sleepwalker
7. Karma
8. Romance is Dead
9. Leviathan I
10. Deliver Me
11. Siren’s Song
12. Home Is For The Heartless
13. Dead Man’s Chest
14. Horizons

Бис:
15. Carrion

  1. #1 написан от Blacky (преди 8 години)

    Страхотно настроение носи този репортаж. 😉

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото