Една вечер с CRADLE OF FILTH

Cradle Of Filth

След края на последния работен ден, се запътваме към квартал „Гео Милев“, или по-скоро към зала „Универсиада“, където тази вечер трябва да се проведе дългоочакваният концерт на Cradle Of Filth. Пристигаме пред залата малко след 19:00 часа и веднага ми прави впечатление, че публиката е доста рехава. Въпреки всичко, обичайните заподозрени са на място и се отправяме да изпием по бира преди да влезем в залата.

Първи на сцената излизат бургазлиите от Dimholt. Ударно начало с прекрасен звук и себераздаване до краен предел. Още от първата песен Blindead, влезлите около 300 души видимо се раздвижиха и набираха пълна сила, за да избухнат към края на сета, когато бандата направи прекрасен кавър на Khold -Hundre Ar Gammal. Момчетата за пореден път показаха на какво са способни, този път на голяма сцена. Мога да кажа, че Dimholt е една от най-добрите родни банди за мен и тези момчета наистина заслужават да свирят по европейските сцени редом с групи като Alcest, Lantlos, Shining, Enslaved и т.н., а фронтменът, в лицето на Тодор Красимиров, е вокал от когото много от българските банди могат да се учат на сценично присъствие. Успех, момчета и наистина искам скоро да ви видя някъде в Европа, а аз да съм на оградата с българския флаг в ръка!

Кратка пауза, след която забиха момчетата от Past Redemption. Личи си, че пичовете са банда с не малко стаж на родна сцена. Изключително стегнат сет, който подгря публиката достойно преди големия хедлайнер.

Cradle Of Filth

Малко след 22:00 часа се появиха и очакваните от всички Cradle Of Filth. Залата видимо се понапълни и присъстващите почти 600 души избухнаха с първото парче Tragic Kingdom. Това, което веднага направи впечатление, е отвратителният звук, който така и не оправиха до самия край на сета. Да, звукът беше тотална ‘мазня’! Феновете обаче бяха видимо доволни от случващото се на сцената и от факта, че виждат любимците си. Въпреки това, дори и след второто парче Funeral in Carpathia, бе очевидно, че публиката е все още някак статична и сякаш предпочита да гледа, отколкото да се раздвижи и създаде нужния мош пит. Липсата на концертен дух остана очевидна чак до парчето Nymphetamine, което накара публиката да избухне осезаемо. Кулминацията, разбира се, бяха трите песни – Cruelty Brought Thee Orchids, Her Ghost in the Fog и From the Cradle to Enslave, които бяха изпълнени на бис и които феновете приеха екзалтирано със здраво куфеене и изразходване на нужната концертна енергия. За самите Cradle Of Filth какво да кажа … Страхотен професионализъм за банда от такъв ранг, но за съжаление не долових нищо друго. За 4-ти път гледам групата и всеки един техен концерт е просто ‘отбиване на номер’. Някак си се усеща от сцената, че просто са излезнали за да си свършат работата.

Благодаря на Гани и Most Of Evil Music, че въпреки всичко, което се изля върху тях, продължават да организират концерти и да канят големи имена. Организацията им е перфектна и си личи дългогодишният опит в промоутърството. Пожелавам им да продължават в същия дух!

За статистиката:

Past Redemption

Cradle Of Filth

Dimholt

01. Blindead
02. …At The End…
03. Theodicy
04. Hundre Ar Gammal (Khold)
05. In Tombs
06. Armageddon

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото