WARRIOR PATH – “The Mad King” (2021)

WARRIOR PATH е гръцка епик пауър метъл формация, а „The Mad King“ е вторият им студиен албум. Трябва да призная, че подходих с известни очаквания към творбата не само защото харесвам стила, а и понеже в групата се подвизава любим мой музикант – Bob Katsionis. Освен, че свири на бас, клавишни и соло китара, той е продуцент и един от композиторите в групата. Ето защо имах чувството, че ще излезе нещо наистина стойностно. И не се излъгах в очакванията си. Първото, с което впечатлява компилацията, е безупречната продукция, но имайки предвид продуцентските качества на Katsionis, това не бива да учудва никого. Изчистеният звук гарантира детайлното вникване в композициите и спомага за по-пълното потапяне в атмосферата и духа на „The Mad King“. Албумът съдържа 9 песни плюс откриващия инструментал „It Has Begun“ и, най-общо казано, няма с какво да ни изненада. Типичните елементи за стила – завладяващи рифове, единични и двойни китарни сола, епични хармонии, мелодии, вокали и хорове, стабилна и ненатрапчива ритъм секция – са налице. Това, което прави албума по-специален, е работата на музикантите. Забележително е присъствието на опитния шведски певец и фронтмен на LOST HORIZON Daniel Heiman, чийто вокали добавят допълнителна дълбочина и мащабност на композициите. Композиторите Katsionis и Andreas Sinanoglou (китари) оставят своя отпечатък освен с композирането, и с безупречното изпълнение. Творбата е концептуална и разказва приказна история за война, предателство, лудост, лоялност и отмъщение. Атмосферата, която създават парчетата, също допринася за всеобщото потапяне в духа на историята.

В крайна сметка феновете на стила ще останат доволни от продукцията. „The Mad King“ е на пазара от 5-и март и можете да се сдобиете с него от Bandcamp профила на WARRIOR PATH.  

8.5/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото